haberler

KTÜ TTM Üniversite ve Sanayi Arasındaki Köprüyü Güçlendirmeye Devam Ediyor!

 

Üniversite sanayi iş birliği alanında yaptığımız çalışmalar meyvelerini vermeye devam ediyor. TTM olarak yoğun proje yazım desteği verdiğimiz bir TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı daha destek almaya hak kazandı.

TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı, akademik bilgi ile endüstriyel uygulamalar arasındaki bağı güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Bu program kapsamında, Üniversiteler yürütücü konumda bulunmakta olup, Ar-Ge veya tasarım merkezleri, teknoparklar bünyesindeki sermaye şirketleri veya TÜBİTAK tarafından desteklenen en az bir proje tamamlamış özel sektör kuruluşları ile ortak başvurular gerçekleştirilmektedir.

KTÜ TTM olarak yazım, başvuru ve projenin yürütülmesi süreçlerinin tamamında aktif destek sağladığımız bu programa başvuru yapmayı planlayan akademisyen ve firmaların tarafımızla iletişime geçmesini önemle rica ederiz.

Üniversitemiz araştırmacılarından Prof. Dr. Ayfer Dönmez ÇAVDAR’ın yürütücü, Prof. Dr. Sedat KELEŞ ve Doç. Dr. Sevda Boran TORUN’un danışman olarak yer aldığı Vezirköprü Orman Ürünleri ve Kağıt San. A.Ş. iş birliğiyle gerçekleşen projede emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız.


15 Mayıs 2024