duyurular

01

Temmuz

2024/2025 Eğitim-Öğretim Yılı için Online (Çevrimiçi) Hazırlık Sınıfı İngilizce Yeterlik Sınavı (Muafiyet Sınavı) Kursu

Yabancı Diller Yüksekokulu

KTÜ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

2024/2025 Eğitim-Öğretim Yılı için

 Online (Çevrimiçi) Hazırlık Sınıfı İngilizce Yeterlik Sınavı

(Muafiyet Sınavı) Kursu

 

Bu kursa tüm üniversitelerde yapılacak İngilizce Yeterlik (Hazırlık Muafiyet) Sınavlarına katılacak lisans ve lisansüstü öğrencileri katılabilir. Türkiye genelinde 2024-2025 Öğretim Yılı Eylül İngilizce Yeterlik sınavlarına hazırlanacak lisans ve/veya lisansüstü öğrencileri; okuma-anlama, dilbilgisi, kelime, yazma ve dinleme becerilerini geliştirmenin yanı sıra yeterlik sınavları uygulama usullerine farkındalık kazandırma amaçlı düzenlenecek bu kursa katılabilirler.

PROGRAM İÇERİĞİ:

Bu programa A2 ve üstü seviyedeki adayların katılması makul olacaktır. Seviyenizi belirlemek için ydyo/ktu.edu.tr web sayfası muafiyet sekmesindeki örnek sınavları uygulayabilirsiniz. İlgili sınavlardan minimum %35 - %40 başarı durumu kursa katılmak için uygun olacaktır.

Bu program dersleri ONLİNE (Çevrimiçi) olarak uygulanır. Kayıt işlemleri online olarak Microsoft Teams uygulaması üzerinden yapılır.

Bu program için dersler 06 Ağustos 2024 Salı günü başlayacaktır. Ders saatleri hafta içi beş gün 09.30 – 14.00 saatleri arasındadır. Kursumuz beş hafta boyunca sürecek ve toplamda 150 ders saati ders yapılacaktır.

Derslerin içeriği Dinleme, Konuşma, Yazma ve Dilbilgisini ve ilgili beceriler ile ilgili sınav ve soru türlerinin tamamını içerecek şekilde tasarlanmıştır. Ders materyalleri yüksekokulumuz Kurslar Koordinatörlüğü tarafından hazırlanacak ve elektronik olarak öğrencilere gönderilecektir.

 

KAYIT:

22 Temmuz 2024 – 05 Ağustos 2024 tarihleri arasında kayıtlarınızı online.ktu.edu.tr adresinden yapabilirsiniz.

Bu programa kayıt yaptırmak için;

* KTÜ öğrencisi iseniz “KTÜ BYS” sistemindeki “KURSLARIM” sekmesinden ‘ ONLİNE İngilizce Yeterlik Sınavı Kursu’nu seçip “KAYIT” menüsünden işlemlerinize devam edebilirsiniz.

* Kayıtlı KTÜ öğrencisi değil iseniz aşağıdaki işlemleri sırasıyla takip ediniz;

1. online.ktu.edu.tr adresinde “KAYIT” sekmesine tıklayıp gerekli bilgiler ile kayıt oluşturduktan sonra e-posta doğrulaması yapınız.

2. Doğrulama sonrasında online.ktu.edu.tr adresine giriş yapınız.

3. Eğitim ve Kurslar sekmesinden Kurs İlanları’nı seçiniz.

4. Açılan sayfada “KAYIT” sekmesine tıklayıp kaydınızı oluşturunuz.

5. Ziraat Bankası “TR 8300 0100 1225 1182 5144 5010 “ nolu iban numarasına kurs ücreti olan 5000 TL’yi “ KTÜ YDYO ONLİNE İNGİLİZCE YETERLİK SINAVI KURSU” açıklaması ile yatırınız. Açıklama yazmanız ödeme tanımlama için şarttır. Alıcı: “K.T.Ü. DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI”

6. Dekontun görselini “KTÜ BYS” sistemindeki “KURSLARIM”  sekmesinde bulunan dekont yükleme kısmına “PDF FORMATINDA” yükleyiniz.

7. Dekontun görseli ile birlikte cep telefonunuz (ders bağlantılarının paylaşılacağı whatsapp grubu için) ve kişisel bilgilerinizi içeren bir e-posyayı muratozturk@ktu.edu.tr adresine gönderiniz.

Kayıt için tıklayınız…

 

İLETİŞİM:      

0462 377 44 36

muratozturk@ktu.edu.tr