Temmuz
Lisans Öğrencilerinin Bilimsel Araştırma Projesi Hazırlama Kapasitesinin Artırılması-2
Proje Etkinlikleri
Lisans Öğrencilerinin Bilimsel Araştırma Projesi Hazırlama Kapasitesinin Artırılması-2, TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği kapsamında 19-21 Şubat 2025 tarihlerinde uygulamalı olarak gerçekleştirilecektir.
Amaç
Üniversitelerimizde sosyal, fen, mühendislik ve sağlık alanında öğrenim gören lisans öğrencilerinin Ar-Ge projesi yazımı ve yürütme becerilerinin geliştirilmesidir.
Kapsamı
Etkinlik 24 katılımcı ile sosyal, fen, mühendislik ve sağlık alanlarda 4 gruba ayrılarak teorik ve grup çalışması şeklinde gerçekleştirilecektir. Katılımcılara proje ile ilgili temel kavramlar, araştırma konusu seçimi ve belirlenmesi ile araştırma ile ilgili bilgi toplama yolları, araştırmanın planlanması (özgün değer, yöntem, proje yönetimi, yaygın etki, özet, bütçe) ve lisans öğrencilerinin başvuru yapabilecekleri programların tanıtımı (TÜBİTAK 2209 programları vb.) eğitimlerle anlatılacaktır.
Teorik eğitimlerle birlikte grup çalışmaları yaptırılarak her gruba verilecek farklı anahtar kelimelerle öncelikle gruplar konu belirleyip o konu üzerinden bir TÜBİTAK 2209 projesi yazımı gerçekleştirilecektir. Grup çalışmaları sırasında her gruptan bir eğitmen sorumlu olacak ve eğitmenler bütün grup çalışmaları sırasında cevaplayıp, proje konusunun belirlenmesi, literatür taraması ve yazımı aşamasında grupların sorularını cevaplayarak proje yazımının tamamlanmasına kadar yönlendirme yapacaktır. Eğitmenlerin danışmanlık ve yönlendirmeleriyle proje fikirleri ve yazımı olgunlaşacaktır. Eğitim son günü her grup yazmış oldukları projelerin sunumunu gerçekleştirip projelerini savunacak ve diğer gruplar tarafından TÜBİTAK panel sistemi gibi puanlanması gerçekleştirilecektir.
Eğitim boyunca TÜBİTAK 2209 programı başvuru formu üzerinden gidileceği için başvuru formunda bulunan özgün değer, yöntem, proje yönetimi, yaygın etki, özet ve bütçe kısımları teorik anlatılarak sonrasında her teorik eğitimin uygulamalı olarak bu kısımların her grubun proje fikirleri bulduktan sonra yazmaları istenecektir. Bu yazım sırasında eğitmenler tarafından her gruba danışmanlık yapılacak olup gruplara yazım aşamasında ve yazdıktan sonra bu kısımlarda neler yazılması ve neler yazılmaması gerektiği konusunda bilgiler verilecektir.
Eğitmenler
Prof. Dr. Hakan ERSOY (KTÜ) Koordinatör)
Prof. Dr. Oktay YILDIZ (KTÜ)
Öğr. Gör. Sedanur KALYONCU (KTÜ)
Öğr. Gör. Emrah AYVAZ (KTÜ)
Öğr. Gör. İslam YILDIZ (KTÜ)
Öğr. Gör. Gözde SAĞLAM (KTÜ)
Öğr. Gör. Hülya SABIR (KTÜ)
Öğr. Gör. Müslüm Serhat ÜNVER (KTÜ)
Katılımcıların Belirlenmesi İçin Aranan Şartlar
Etkinlik Yeri
Karadeniz Teknik Üniversitesi, Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi, Mimarlık Fakültesi Teknoloji Sınıfı, TRABZON
Katılım
Başvurular, TÜBİTAK 2237/A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği alınması durumunda bu sayfa üzerinden alınmaya başlanacaktır.