etkinlikler

09

Şubat

10

Şubat

Lisansüstü Öğrenimine Devam Eden Fen Bilimleri Öğretmenlerine Yönelik TÜBİTAK 2204-A /B Eğitimi

TÜBİTAK BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında "Lisansüstü Öğrenimine Devam Eden Fen Bilimleri Öğretmenlerine Yönelik TÜBİTAK 2204-A /B Danışmanlık Eğitimi" 09-10 Şubat 2024 tarhileri arasında Çevrim içi olarak düzenlenecektir.

Amaç

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı lise ve ortaokullarda görev yapan lisansüstü öğrenimine devam eden Fen Bilimleri (Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik, Fen Bilgisi) öğretmenlerine yönelik olarak “TÜBİTAK 2204-A/B Lise/Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” kapsamında öğretmenlerin danışman olarak araştırma proje önerisi hazırlama, yürütme ve raporlama becerilerinin geliştirilmesidir.  

Kapsam

TÜBİTAK 2204 A/B projeleri yarışması kapsamında, öğrenciler danışmanları eşliğinde okullarının imkanları ile araştırmalarını yapmaktadırlar. Bu araştırma sonuçlarının projelendirilmesi ve raporlanması için TÜBİTAK kapsamlı bir el kitabı yayınlamış olsa bile bu konuda uygulamaya yönelik öğrenci ve danışmanlarının bazı eksiklikleri bulunmaktadır. Bu etkinlikte projenin yazım aşamaları ve yürütülmesinin yanı sıra raporlanmanın nasıl yapılması gerektiği konusunda danışman öğretmenlere uygulamalı bir eğitimin verilmesi planlanmaktadır. Proje danışmanlığı yapacak öğretmenlere verilecek bu eğitim, öğretmenlerin yapacakları danışmanlıklar sayesinde çok sayıda öğrenciye ulaşacağı için önemli bir yaygın etkiye sahip olacaktır.

Eğitimlerde bir genel ve 5 alt gruba ait olmak üzere 6 ayrı çevrimiçi sınıf kullanılacaktır. Bu proje yarışması eğitiminde yaygın öğrenme yöntemleri uygulanacaktır. Eğitim Zoom sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir. Sistemde 6 farklı (Genel grup, A, B, C, D, E grupları) sanal sınıf oluşturulacaktır.

Başvuru Koşulları

Aşağıdaki kriterlerden bir tanesini bile taşımayanlar etkinliğe kabul edilmeyecektir.

Katılımcılardan aranacak genel kriterler:

  1. Katılımcıların TÜBİTAK ARBİS veri tabanına kayıtlı olması,
  2. Eğitim alacak katılımcıların Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan lisansüstü öğrenimine devam eden eğitimine devam etmekte olan öğretmenlerden oluşması,
  3. Kamera, mikrofon ve hoparlörü eksiksiz bir bilgisayar olanağına ve internet bağlantısına sahip olması,
  4. Ders esnasında videolarının ve seslerinin kayıt altına alınmasına izin vermesi,
  5. Etkinlik sürecine aksatmadan katılacağını ve etkinlikte eğitmenler tarafından verilen görevleri yerine getireceğini taahhüt etmesi,
  6. OHAL kapsamında yürürlüğe konulan Kanun Hükmünde Kararnameler ile doğrudan veya anılan Kanun Hükmünde Kararnamelerde öngörülen usuller çerçevesinde meslekten, kamu görevinden veya ilgili kurumların teşkilatından çıkarılmamış olması

Katılımcı seçimine ilişkin kriterler

  1. Daha önce TÜBİTAK 2204 kapsamında bir projeye danışmanlık yapan ve lisansüstü öğrenimine devam eden öğretmenlere öncelik tanınacaktır.
  2. Kimya, Biyoloji, Fizik ve Matematik alanlarının her birinden deprem bölgesinden (11 il) başvuru yapan katılımcılara en az 3 kişilik kontenjan ayrılacaktır.
  3. Katılımcıların daha önce düzenlenen TÜBİTAK 2237-A etkinliklerine en fazla 4 kere katılmış olması, daha önce TÜBİTAK 2237-A etkinliğine katılmayan katılımcılara öncelik tanınacaktır.
  4. İllere göre dağılım dikkate alınacaktır.
  5. Başvuru oranlarına göre kadın erkek dağılımlarının orantılı olması gözetilecektir.

Katılım

  • Etkinliğe katılım kontenjanla sınırlıdır.
  • Etkinlik Zoom uygulaması üzerinden çevrimiçi gerçekleştirilecektir.
  • Etkinliğe katılmadan önce başvuru yapılması ve başvurunun kabul edilmesi gerekmektedir.
  • Etkinlik 2 gün devam edecek olup katılım %100 zorunludur.
  • Katılımcılara, program sonunda katılım sertifikası verilecektir.

Eğitim Programı için tıklayınız.

Başvuru için tıkayınız.

Çevrim İçi
10:00