KURUMSAL
ÖĞRENCİ
AKADEMİK
İDARİ
ARAŞTIRMA
HIZLI ERİŞİM
Laboratuvar Altyapısını Güçlendiriyoruz
Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin (KTÜ), akademik mükemmelliği ve araştırma yeteneklerini destekleme taahhüdünün bir parçası olarak Trabzon Meslek Yüksekokulunda: Güç Elektroniği Laboratuvarı, Eklemeli İmalat Laboratuvarı, Makina Laboratuvarı ve Bilgisayar Teknolojileri Laboratuvarlarından oluşan dört yeni laboratuvar açıldı.
Trabzon Meslek Yüksekokulu’nun Akçaabat’ta bulunan yerleşkesinde yapılan Açılış töreninde KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Akif CİNEL, Halil İbrahim OKUMUŞ, Akçaabat Belediye Başkan Yrd. Cevdet BAYRAKTAR, Trabzon MYO Müdürü Prof. Dr. İlhan DENİZ, Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Raif KALYONCU, Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih KÖSE, Akçaabatlılar Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent CUMUR ile idari ve akademik personel katıldı.
Açılış töreninde yaptığı konuşmasında üniversitenin tarihsel önemini vurgulayarak, KTÜ'nün eğitim, araştırma ve toplumsal hizmet alanlarında büyük başarılarına dikkati çeken Rektör Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI 2024-2028 Stratejik Plan dahilinde Teknolojideki hızlı değişim ve rekabet ortamına uyum sağlamanın gerekliliğine dikkati çekerek üniversite olarak bu dönüşüme hızlı bir şekilde tepki verildiğini ifade etti. Açılışı yapılan laboratuvarlar için yönetim ekibine teşekkür eden Prof. Dr. ÇUVALCI Üniversitenin mevcut altyapısını kullanarak çalışmalar sürdürmenin önemli olduğunu vurgulayarak KTÜ'nün lider araştırma üniversitesi olma vizyonu doğrultusunda önemli bir adım niteliğinde olan bu laboratuvarların mesai saatleri dışında da öğrencilerin ve araştırmacıların çalışması için açık olması talebinde bulundu.
Açılışta söz alan Trabzon MYO Müdürü Prof. Dr. İlhan DENİZ: “Bu laboratuvarlar sadece KTÜ'nün akademik potansiyelini güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda KTÜ 2024-2028 dönemi için belirlediğimiz stratejik hedeflere de katkı sağlayacaktır. Tercih edilebilirlik düzeyimizi artırarak, öğrencilerimizin ve araştırmacılarımızın ulusal ve uluslararası alanda rekabet gücünü artıracağız. Öğrenci merkezli eğitim ile Proje Tabanlı Öğretim anlayışımızı güçlendirerek, öğrencilerimizin AR-GE çalışmalarına aktif katılımını ve öğrenme deneyimlerini zenginleştireceğiz. Araştırmada etkileşim ve iş birliğini teşvik ederek, akademik ve endüstriyel ortaklarımızla güçlü ilişkiler kurmayı ve ortak projeler geliştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca, araştıran öğrenci modelini destekleyerek, öğrencilerimizin araştırma becerilerini erken aşamalarda geliştirmelerini sağlayacağız” şeklinde konuştu.
Akademik Performansı Artıracak Dört Yeni Laboratuvar
Makine ve Metal Teknolojileri bölümü öğrencileri için donatılmış olan Makine Laboratuvarı, CNC tezgâhları ve diğer ekipmanlarla teorik bilgilerin pratik uygulamalarını desteklemede hizmet verecek. Eklemeli İmalat laboratuvarı ise 3 boyutlu tasarımların gerçekleştirilmesi ve eklemeli imalat tekniklerinin öğrenilmesi için 3 boyutlu yazıcılarla donatıldı. Güç Elektroniği Laboratuvarı Elektrik ve Enerji Bölümü öğrencilerine yönelik olup, teorik bilgilerin uygulamalı olarak pekiştirilmesini sağlayacak. Bilgisayar Teknolojileri Laboratuvarı ise Bilgisayar Teknolojileri bölümü öğrencilerinin eğitimini desteklemek üzere tasarlanmış olup, modern teknolojilerle donatılmıştır, böylece öğrenciler hem teorik bilgilerini pekiştirebilir hem de gerçek dünya problemlerine yönelik çözümler geliştirebilecek.
Açılış programının ardından Rektör Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın başkanlığında Trabzon MYO yönetimi ile Araştırma Üniversitesi Yol Haritası ve Akademik Performans Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Trabzon Meslek Yüksekokulu'nun başarısı, hedefleri ve büyüme potansiyeli masaya yatırıldı.
07 Mayıs 2024
Eylül 2024 - Sayı: 87
31 Ekim 2024
Üniversitemizin ev sahipliğini üstlendiği, 9. Uluslararası Entomopatojenler ve Mikrobiyal Mücadele Kongresi, 28-31 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
28 Ekim 2024
Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı'nın (YMGV) periyodik olarak ihdas ettiği Madencilik Ödülleri sahiplerini buldu.
25 Ekim 2024
2-6 Ekim 2024 tarihlerinde Adana TEKNOFEST kapsamında düzenlenen 9. Uluslararası Buluş Fuarı'nda Üniversitemiz 10 Madalya kazanarak büyük başarı elde etti.
23 Ekim 2024
Üniversitemiz "Mühendislik Fakültesi 3. Öğrenci Buluşması" etkinliği, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
23 Ekim 2024
Her yıl olduğu gibi Değişim Programları Koordinatörlüğü'nün organizasyonuyla Erasmus Günleri 2024 kapsamında 14-16 Ekim 2024 tarihlerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.
17 Ekim 2024
21 Eylül 2024 tarihinde Üniversitemiz Rektörlüğü görevine ikinci kez atanan Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, YÖK Başkanlığı'nda düzenlenen tören ile mazbatasını aldı.
16 Ekim 2024
Üniversitemizde "Yeni Nesil Yerli ve Milli Ahşap Yapılarda Deprem Testi Deneyi" gerçekleştirildi. Deprem sarsıntılarının verildiği ahşap binada hasar oluşmadı.
15 Ekim 2024
Üniversitemiz "Milli Teknoloji Hamlesi"ne tam destek ile teknolojilerin keşfedildiği, yenilikçi projelerin sergilendiği TEKNOFEST'e ödüllerle damga vurdu.
04 Ekim 2024
Üniversitemizde, Türkiye'nin havacılık sektöründeki gelişmelerini ele alan 'Türkiye'nin Havacılık Seyri' başlıklı seminer, Uçak Mühendisi Can Erel tarafından gerçekleştirildi.
03 Ekim 2024
Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği (YA/EM) 43. Ulusal Kongresi, 2-4 Ekim 2024 tarihleri arasında Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
02 Ekim 2024
Devlet idaresinde, kararlı yönetim tarzı ve askerî dehası sayesinde kısa sürede otoriteyi sağlayarak Osmanlılar'ın dünya siyasetindeki ivmesini yükselten Yavuz Sultan Selim konuşuldu.
30 Eylül 2024
Mersin'de bu yıl ilk kez düzenlenen "TEKNOFEST İnsansız Deniz Araçları Yarışması"na, Üniversitemizin Creatiny Su Üstü Takımı damgasını vurdu.
25 Eylül 2024
Deprem ve Yapı Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi, deprem sonrası hasar tespit yöntemlerinde, robotik köpekler ve yapay zekâ ile hızlı ve güvenli bir sistem geliştiriyor.
25 Eylül 2024