etkinlikler

24 00:00:00

Mart

Trabzon Anadolu Meslek Lisesi Öğrencileri Meslek Yüksekokulumuzda

                  TRABZON ANADOLU MESLEK LİSESİ ÖÄžRENCİLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUMUZDA

Trabzon Ortahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Endüstriyel Otomasyon alanından 20 öÄŸrenci, nitelikli beceri eÄŸitimlerine katkı saÄŸlamak amacıyla, sorumlu ÖÄŸretmenleri Süleyman Atasoy, Åžafak Bayar ve Ayhan DoÄŸan ile birlikte Meslek Yüksekokulumuzu ziyaret etti.

Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcımız ÖÄŸr. Gör. Cahit SOYSAL, MYO Sekreterimiz Ali Rıza KÖROÄžLU ve MYO Teknik İşler Sorumlumuz Ergün Nail ALPASLAN tarafından karşılanan misafir öÄŸrenci ve öÄŸretmenlere, MYO binamız, laboratuarlar, sınıflar gezdirilerek tanıtıldı.

Misafir öÄŸrencilere, Meslek Yüksekokulumuz Hidrolik -Pnömatik Laboratuvarımızda pratik eÄŸitim, MYO Teknik İşler Sorumlumuz Ergün Nail ALPASLAN tarafından verildi. Hidrolik ve Pnömatik EÄŸitiminde, bilgisayarlarda mekatronik devre tasarlama, çizim, simülasyon uygulamaları yapıldı, söz konusu devrelerin pratik uygulamaları deney masalarında gerçekleÅŸtirildi. MYO Teknik İşler Sorumlumuz Ergün Nail ALPASLAN ve Mehmet SARI tarafından ayrıca hidrolik temel seviye uygulamaları hakkında bilgiler verilerek, hidrolik uygulama örnekleri gerçekleÅŸtirildi.

              MYO HİDROLİK-PNÖMATİK LABORATUVARIMIZ

Modern bir yapıya sahip olan Hidrolik-Pnömatik Laboratuvarımızda iki adet pnömatik ve iki adet hidrolik olmak üzere dört adet deney masamız bulunmaktadır. Bu deney masalarının her biri çift taraflı olup toplam 8 adet deney grubunun aynı anda deney yapmasına imkân saÄŸlamaktadır. Hidrolik-Pnömatik Laboratuvarımızdaki deney setleri ile temel seviye pnömatik, hidrolik, elektro-pnömatik ve elektro-hidrolik deneyleri gerçekleÅŸtirilebilmektedir. Bunun yanında EasyPort ve PLC donanımları sayesinde bilgisayar ile pnömatik ve hidrolik sistemlerin kontrolü saÄŸlanarak çeÅŸitli uygulamaların yapılması da mümkün olmaktadır. Laboratuvarda bulunan 20 adet bilgisayar vasıtasıyla öÄŸrencilerimiz öncelikle yapacakları deneylerin benzetimlerini (simülasyon) oluÅŸturmakta daha sonra deney masalarında benzetim çalışmalarını uygulamaya dönüÅŸtürerek bilgilerini pekiÅŸtirmektedirler.

                         

akmyo

Erişilebilirlik

Az Gören
Disleksi
DEHB
Epilepsi
Renk Körlüğü
Katarakt
Yaşlı Dostu
Motor Bozukluk

Dil Seçenekleri

Türkçe
English
العربية
Русский
Deutsch
Français
Español
Português

Renk Körlüğü Filtreleri

Kırmızı-Yeşil
Yeşil-Kırmızı
Mavi-Sarı
Yüksek Kontrast

Arka Plan ve Kontrast

Koyu Mod
Mavi Işık
Gri Tonlama
Resim Gizle

Yazı ve Metin

Küçült (-)
Normal (A)
Büyüt (+)
Disleksi Font
Metin Boşluğu
Satır Aralığı
Sola Yasla

Okuma Araçları

Sesli Oku (Tıkla)
Okuma Şeridi
Başlık Vurgusu
Büyük İmleç