Birim Danışma Kurul Toplantısı

Paydaş görüşlerinin daha etkin alınabilmesi ve iyileştirme çalışmalarında kullanılabilmesi için KTÜ Danışma Kurulları Yönergesi gereği Birim Danışma Kurulumuz ile 30.11.2022 tarihinde ikinci paydaş toplantımızı yaptık. Dış paydaşlarımızı oluşturan resmi ve sivil kuruluşların yöneticileri ile yaptığımız ikinci toplantıda:

Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizin sanayiye kazandırılması amacıyla pratiklerinin artırılması, laboratuar çalışmalarına önem verilmesi,Teknofest gibi yarışmalara hazırlanmaları için gereken yardımların yapılması, konu hakkında öğrencilere toplumun her kesiminden sahip çıkılarak proje ve çalışmalarına destek olunması istenmiştir.

Mühendislik Fakülteleri, Eğitim Fakülteleri, Meslek Yüksekokullarını tercih edecek öğrenciler için; Tercih süreçlerinde başta Meslek Liselerinde program ve meslek tanıtımı gibi bilgilendirici ve yönlendirici eğitimlerin yapılması, öğrencinin yeteneklerine ilgi alanlarına göre tercih yaparak ileride etkili ve başarılı olacağı meslek sahibi olmalarının sağlanması istenmiştir.

Birim danışma kurulumuz, dış paydaşlarımıza katılım ve destekleri için teşekkür ederiz.

Dr. Öğretim Üyesi Mehmet SOYTÜRK
Meslek Yüksekokul Müdürü