haberler

Mezuniyet Töreni

KTÜ
SÜRMENE ABDULLAH KANCA MESLEK YÜKSEKOKULUNDA 
MEZUNİYET COŞKUSU

Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulu 13. Mezuniyet Töreni Çamburnu'ndaki eğitim binasında gerçekleştirildi. Programa Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ, Sürmene ve civar ilçelerden daire amirleri ve çok sayıda davetliler katıldı.

Öğr. Gör. Orhan Nazım AKSU tarafından sunuculuğu yapılan programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından, Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet SOYTÜRK konuşmasında; "Bu topraklara kazandırılacak en değerli eser gençlerin geleceği için yapılacak yatırımdır diyen Abdullah KANCA'nın ilçemize kazandırdığı bu eğitim kurumu gerek akademik başarıları ve gerekse sahip olduğu bilgi ve donanım ve mezun ettiği öğrenciler ile bölgemizde örnek olarak gösterilen bir yüksek okul hüviyetindedir. Merhum Abdullah KANCA'nın yakmış olduğu eğitim meşalesini halen taşımakta olan ve okulumuza her türlü katkıyı sürdürmekte olan Kanca ailesine ve özellikle Kanca firması yönetim kurulu başkanı Sayın Alper KANCA'ya MYO yönetimi olarak şükranlarını sunarak, Okulumuzun ihtiyaçlarının giderilmesinde yardımlarını esirgemeyen KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’ ya, MİMARİNE Gemi İnşa Sanayi, Türkiye Liman İşletmeleri Derneğine ve katılımlarından dolayı değerli misafirlere teşekkür etti.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI konuşmasında;  gençlere nasihatlerde bulunurken kendilerini geliştirmelerini, mutlaka bir yabancı dil bilmelerini, eğitimin yanında milli birlik ve beraberliğe aynı zamanda manevi değerlere de önem vermelerini nasihat etti. Törende Sürmene Belediye Başkanı Sn. Rahmi ÜSTÜN konuşmasında; Bu güzide eseri Sürmene’ye kazandıran KANCA ailesine teşekkür ile mezun öğrencilere de ileride mutlaka Sürmene’yi hatırlamalarını, ilçemizi daima her ortamda tanıtmalarını isteyerek, halen okulun kısıtlı sosyal alanlarını artırmak için çalışma yaptıklarını, yakın zamanda deniz kenarında on dönüm arazinin Meslek yüksekokul alanına katılacağı müjdesini verdi.

2021/2022 Eğitim-Öğretim yılı 13. Dönem mezunlarında dereceye giren öğrenciler; Meslek Yüksekokulumuz Birincisi: FEYZULLAH ÖZTÜRK, İkincisi: RABİA YAŞA, Üçüncüsü: Uğur ÖZKAN, Mekatronik Programı Birincisi: Feyzullah ÖZTÜRK, Makine Programı Birincisi: Buse ÇEBİ, Elektronik Teknolojisi Programı Birincisi: Şevki DİRİK, Elektrik Programı Birincisi: Mehmet Akif AKTUĞ, Gemi İnşaatı Programı Birincisi: Rabia YAŞA, Gemi Makineleri İşletmeciliği Programı Birincisi: İrem Sude UĞURLU olmak üzere dereceye giren öğrencilere; başta Kanca A.Ş. ailesi tarafından sunulan çeyrek ve gram altın hediyeleri ile plaketler davetliler tarafından takdim edildi.

Tören; Mezuniyet andının okunması, Sürmene Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü halk oyunları ekibinin halk oyunları gösterisi, kep atma, toplu resim çekilmesi ve çeşitli ikramların ardından sona erdi.

 


15 Haziran 2022