tarihçe

Arsin Meslek Yüksekokulu 2547 sayılı kanunun 2990 sayılı kanuna değişik 7/d-2 maddesine göre 15.01.2009 tarihinde kurulmuştur. Arsin Meslek Yüksekokulu Trabzon şehir merkezine 18 km, Üniversitemiz Merkez Kanuni Yerleşkesi’ne 15 km uzaklıkta olması, Karadeniz Sahil Yolu üzerinde konumlandırılması ve Arsin Organize Sanayi Bölgesine Yakın olması nedeniyle oldukça avantajlı bir konumdadır.

Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde; Elektrik ve Enerji Bölümü ve bu bölüme bağlı olarak Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Programı, Tasarım Bölümü ve bu bölüme bağlı olarak Grafik Tasarımı Programı ve İç Mekan Tasarım Programı, Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü ve bu bölüme bağlı Uçak Teknolojisi Programı ile Elektronik ve Otomasyon Bölümü ve bu bölüme bağlı Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Programı ile Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojisi Bölümü ve bu bölüme bağlı olarak Mobilya ve Dekorasyon Programı olmak üzere 5 adet bölüm ve 6 adet program bulunmaktadır. Bu programlardan Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi, Grafik Tasarımı ve İç Mekan Tasarımı Programları ile Mobilya ve Dekorasyon Programı aktif olarak eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmekte olup diğer programlar henüz eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamamıştır.

Elektrik ve Enerji Bölümüne bağlı olarak Doğalgaz Tesisatı ve Teknolojisi Programı Yükseköğretim Genel Kurulunun 25.05.2011 tarihli toplantısında 2547 sayılı kanunun 2880 sayılı kanunla değişik 7/h maddesi uyarınca kurulmuş olup bu programa öğrenci alımı 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında gerçekleştirilmiştir.

Meslek Yüksekokulumuzun diğer bir bölümü olan Tasarım Bölümüne bağlı olarak Grafik Tasarımı Programı ve İç Mekan Tasarımı Programı 05.04.2017 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında 2547 sayılı kanunun 2880 sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca kurulmuştur. Grafik Tasarımı Programına öğrenci alımı 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında, İç Mekan Tasarımı Programına ise öğrenci alımı 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında gerçekleştirilmiştir. Son olarak Mobilya ve Dekorasyon Programına öğrenci alımı 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında yapılmıştır.

Aktif olan bölümlerimiz toplamda 242 öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.