Haziran

OneDrive Depolama Kotası Güncellemesi Hakkında Önemli Bilgilendirme

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Değerli Üniversite Mensupları,

Microsoft tarafından eğitim kurumlarına sağlanan Office 365 hizmetindeki OneDrive depolama kotası ile ilgili önemli bir güncelleme yapılmıştır. Bu değişiklik, üniversitemizin tüm OneDrive kullanıcılarını etkileyecektir.

Yeni Depolama Kotası Bilgilendirmesi:

Microsoft, OneDrive depolama kotasını 1 Terabyte'tan 100 Gigabyte'a düşürmüştür. Bu değişiklik, 1 Haziran 2024 tarihinden itibaren geçerli olmuştur.

Yapılması Gerekenler:

Verilerinizi Gözden Geçirin: OneDrive üzerinde depoladığınız dosyalarınızı gözden geçirerek, artık ihtiyaç duymadığınız veya başka bir yere taşıyabileceğiniz dosyaları belirleyin.
Yedekleme Yapın: Önemli dosyalarınızı harici bir depolama aygıtına veya başka bir bulut depolama hizmetine yedekleyin.
Depolama Alanınızı Düzenleyin: Gereksiz dosyaları silerek ve büyük dosyaları başka yerlere taşıyarak OneDrive'daki kullanımınızı 100 GB'ın altına indirin.

Bu değişiklikten etkilenmemek için gerekli adımları en kısa sürede atmanızı önemle tavsiye ederiz.

Saygılarımızla,

KTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı