AKADEMİK
ÖĞRENCİ
İLETİŞİM
Temmuz
Pandemi nedeniyle staj yönetmeliğinde yapılan düzenlemeler
Staj Komisyonu
YÖK'ün pandemi sürecinde gönderdiği yazılar ve yapılmasını önerdiği uygulamalar değerlendirilerek öğrencilerimizin staj nedeniyle mezuniyet sorunu yaşamamaları için pandemi süresince bölüm staj uygulamalarının aşağıda sıralandığı gibi yapılması Bölüm Akademik Kurulunun 14 Temmuz 2020 tarihli toplantısında karar verilmiştir.
Alınan kararlar şu şekildedir:
1. Bölümümüz pandemi sürecinde öğrencilere staj yeri bulmayacaktır ve staj yerini bulmak öğrencilerin kendi sorumluluğunda olacaktır. Staj yeri bulamayan öğrenciler öğretim üyesi başına toplamda 2 stajyer olacak şekilde staj başvurusunda bulunabileceklerdir.
2. Mezun durumda olanların ve 20 iş günü staj yapmış olanların kabul edilen gün sayısına bakılmaksızın ilk stajları yeterli görülecektir. Bu öğrenciler ikinci stajlarını yapmaya zorlanmayacaklardır.
3. 3., 4. ve 4+ sınıflarında olup staj yapmak zorunda olan öğrenciler bu yaz staj yapabileceklerdir.
4. Yazıldığı derslere devam zorunluluğu olmayan öğrenciler güz dönemi içerisinde staj yapabilecektir.
5. Daha önce hiç staj yapmamış olup bu yaz sonunda mezun duruma gelen öğrencilerin güz dönemi süresinde yapacakları staj en az 30 gün olmak koşuluyla tam sayılacaktır.
6. Staj yapacak öğrenciler, staj başvurusu sırasında staj yapacakları kurumda iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uyacaklarını ve Covid-19 virüsü riskine karşı tüm sorumluluğun kendilerinde olduğu bilinciyle hareket edeceklerini beyan ettikleri bir Covid-19 Staj Başvuru Dilekçesi'ni imzalayacaklardır.
7. Covid-19 Staj Başvuru Dilekçesi'ni imzalayıp vermeyenlerin staj başvuru evrakları işleme konulmayacaktır.
Mart
EFES-2026 Savunma Bilim ve Teknolojileri Proje Yarışması
Bilgisayar Mühendisliği
Mart
Lisansüstü Seminer Programı
Bilgisayar Mühendisliği
Mart
42 Türkiye 2026 Yılı Havuz Eğitimi ve Ana Eğitim Program
Bilgisayar Mühendisliği
Mart
Anadolu Hackathon Yarışması
Bilgisayar Mühendisliği
Mart
OSTİMTech Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı II Hk
Bilgisayar Mühendisliği
Mart
Arge Proje Pazarı 2026 Duyurusu
Bilgisayar Mühendisliği
Mart
Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi (Stratcom Summit) 2026
Bilgisayar Mühendisliği
Mart
Programlama - II Quizlerinde Uygulama Ortamı Olarak Code::Blocks Kullanılacaktır
Bilgisayar Mühendisliği
Mart
Programlama - II İlk Quiz İptal Edilmiştir
Bilgisayar Mühendisliği
Mart
Programlama - II Dersi Dönem Ödevi
Bilgisayar Mühendisliği
Mart
Ön Koşul Şartının Uygulanmaması Talebi
Bilgisayar Mühendisliği
Mart
Programlama - II Dersi Quiz Programı ve Kaynaklar (Güncellenmiştir)
Bilgisayar Mühendisliği
Mart
Optimizasyon Dersi D1 Sınıfında İşlenecektir
Bilgisayar Mühendisliği
Mart
Bilgisayar Sistemleri Laboratuvarı Yarıyıl Planı
Bilgisayar Mühendisliği
Mart
Bilgisayar Ağları Laboratuvarı Yarıyıl Planı
Bilgisayar Mühendisliği
Şubat
BIL3010 - GİRİŞİMCİLİK - II Dersini Alan Öğrencilerin Dikkatine
Bilgisayar Mühendisliği
Şubat
Bilgisayar Ağları Laboratuvarı Grup Yazılımları ve Deney Başlangıç Tarihi Hakkında
Bilgisayar Mühendisliği
Şubat
Sayısal Tasarım Lab. Deney Grupları ve Yarıyıl Planı
Bilgisayar Mühendisliği