duyurular

02

Eylül

Staj Evraklarının Teslimi

Staj Komisyonu

Belgelerini hazırlayanlar https://classroom.google.com/ adresi ve r6a6cmt ders kodu üzerinden sisteme teslim evraklarını yükleyebilirler. Gerekli belgeler aşağıdaki bağlantıdan indirilebilir. Son yükleme 06 Kasım 2020 saat 17:00’dir. Bu saatten sonra sisteme belge yükleme yapamazsınız, herhangi bir mazeret kabul edilmez ve stajınızın tamamı geçersiz sayılır.

https://drive.google.com/file/d/1MT54AKErjLMRlUbfs-lVOjxDhkWKX53c/view?usp=sharing

Staj belgelerinin tesliminde aşağıda verilen evrakların tamamı hazırlanacaktır. Bu belgelerin hepsini hazırladıktan sonra tüm belgeler PDF formatında taranacak ve sonrasında ögrenci_numarasi.zip adında bir klasöre sıkıştırılıp tek bir dosya halinde sisteme yüklenecektir.

Aşağıda sorumlu mühendis tarafından imzalanması gereken kısımlar belirtilmiştir. Bu tarihleri mutlaka imzalatın. Eğer herhangi biri imzasız olursa belgeler size geri verilecektir ve tekrar imzalatmak için geri göndermek zorunda kalacaksınız. Bu nedenle kaynaklanan gecikmelerden tamamen siz sorumlusunuz.

Bütün belgeleri PDF formatında yükleyiniz. Görüntü dosyası şeklinde yüklemelerin (fotoğrafını çekip atmayınız, belgelerinizi profesyonel bir şekilde PDF formatında tarayınız/taratınız) çıktısının alınması çok sorunlu olmaktadır. Okunmama problemi ortaya çıkarsa belgeleriniz geri iade edilir ve şirkete imzaları tekrar attırmak zorunda kalabilirsiniz. Bu konudaki tüm sorumluluk öğrenciye aittir.

Örnek bir staj defteri ekte ayrıca verilmiştir. Defterlerin düzenli olması (font boyutu, hizalama vb.) gerekmektedir. Defterlere staj süresince yaptığınız proje tabanlı çalışmalar yazılacaktır. Ekran görüntüsü ve kod verebilirsiniz, sözel olarak staj süresince proje faaliyeti olarak neler yaptığınızı kendi cümlelerinizle anlatmanız gerekmektedir.  İnternetten veya şirketten alınan eğitimlerden alınan belgeleri kopyala yapıştır yaparak deftere yazmayınız. Defterin içeriğinden düzenine yaptığınız çalışmalardan kurumun sizi değerlendirmesine kadar tüm faktörler kabul edilecek gün sayınızı etkilemektedir.

 

Gerekli Belgeler:

1. 2 (İKİ) adet staj sicil fişi. (İki belge de sorumlu mühendis tarafından İMZALANMIŞ VE MÜHÜRLENMİŞ olmalıdır). Sicil fişlerine vesikalık fotoğraflar yapıştırılması unutulmamalıdır.

2. 3 (ÜÇ) adet staj değerlendirme anketi. Biri şirket ikisi öğrenci tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır. Şirket tarafından doldurulan anket İMZALI olmalıdır.

3. Staj defteri ve haftalık çizelgeler (sayfa sayısı gerektiği kadar çoğaltılabilir). Haftalık çizelgenin her haftalık bölmesi hem öğrenci hem de sorumlu mühendis tarafından İMZALANMIŞ olmalıdır. Staj defterinde HER SAYFANIN ALTINA sorumlu mühendis tarafından İMZA VEYA PARAF atılmış olmalıdır. Haftalık çizelgelerdeki tarih, yapılan iş ve yaprak numaraları ile staj defteri uyumlu olmalıdır.

4. Mühendisin unvanını belirten belge. Sorumlu mühendisin kendisi tarafından İMZALANMIŞ VE MÜHÜRLENMİŞ olmalıdır.

5. EĞER ŞİRKET SİZE ÜCRET VERDİYSE aşağıdaki belgeler eksiksiz teslim edilirse okul şirkete sizin adınıza geri ödemeyi yapacaktır. Herhangi bir eksiklik olursa veya şartlar sağlanmazsa geri ödeme yapılamayacaktır. !Not: Staj başvurusunda bu belgeleri verseniz bile yeniden yüklemeniz gereklidir.

-İş Yeri Staj Sözleşmesi (Bazı iş yerleri öğrencilere ücret ödemesi yaptığından bu belgenin de hazırlanması gerekmektedir. Bu konuda staj yapacağınız iş yeriyle iletişime geçiniz)

-İşsizlik Fonu Katkısı Başvuru Formu (İş yerinin ücret vermesi durumunda gereklidir)

-İşletmelerde Mesleki Eğitim Gören Öğrenci Ücretlerine Devlet Katkısı Formu