haberler

Multimedia Forensics & Large Language Models Başlıklı Seminer Programı Gerçekleştirildi

Bölümümüz ev sahipliğinde, 07-14 Ekim 2025 tarihlerinde Floransa Üniversitesi (University of Florence) akademisyenleri Dr. Dasara Shullani ve Dr. Daniel Barrachi’yi ağırladı. “Multimedia Forensics & Large Language Models” başlıklı 24 saatlik seminer programı gerçekleştirildi.

Dijital görsel içeriklerin doğrulanması, sahtecilik ve manipülasyon tespiti, kaynak aygıt belirleme, gibi multimedia forensics konularının yanı sıra; büyük dil modellerinin (LLM) adli süreçlerde kullanımı, üretken yapay zekâ ile ortaya çıkan etik/teknik riskler ve model çıktılarının doğrulanmasına dönük iyi uygulamalar tartışıldı. 

Ziyaret kapsamında, bölümümüz öğretim üyeleri ile konuk akademisyenler arasında ortak çalışma alanları değerlendirilmiş; proje olanakları üzerine görüşmeler yapılmıştır. Bu görüşmeler, iki üniversite arasında kurulacak uzun soluklu iş birliklerinin başlangıcını teşkil etmektedir.

Katkıları için Dr. Dasara Shullani ve Dr. Daniel Barrachi’ye; organizasyonda emeği geçen tüm öğretim üyelerine teşekkür ederiz.




15 Ekim 2025

Erişilebilirlik

Az Gören
Disleksi
DEHB
Epilepsi
Renk Körlüğü
Katarakt
Yaşlı Dostu
Motor Bozukluk

Dil Seçenekleri

Türkçe
English
العربية
Русский
Deutsch
Français
Español
Português

Renk Körlüğü Filtreleri

Kırmızı-Yeşil
Yeşil-Kırmızı
Mavi-Sarı
Yüksek Kontrast

Arka Plan ve Kontrast

Koyu Mod
Mavi Işık
Gri Tonlama
Resim Gizle

Yazı ve Metin

Küçült (-)
Normal (A)
Büyüt (+)
Disleksi Font
Metin Boşluğu
Satır Aralığı
Sola Yasla

Okuma Araçları

Sesli Oku (Tıkla)
Okuma Şeridi
Başlık Vurgusu
Büyük İmleç