haberler

Dynamic Academy-KTÜ İş Birliği TÜBİTAK 1832 Programı Kapsamında Desteklendi

Dynamic Academy tarafından, Karadeniz Teknik Üniversitesi Deprem ve Yapı Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi (DE-YAS) iş birliğiyle, TÜBİTAK 1832 Sanayide Yeşil Dönüşüm Programı kapsamında hazırlanan “3B Yazıcı ile Üretilen Beton Yapılar İçin Yapı Sağlığı İzleme ve Dijital Değerlendirme Sistemi” başlıklı proje desteklenmeye hak kazanmıştır.


Dynamic Academy ekibinde Merkez Müdürümüz Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık, Müdür Yardımcımız Doç. Dr. Fatih Yesevi Okur, İnş. Yük. Müh. Muhammed Cihat Şahin, İnş. Müh. Doğa Şen ve Teknik Personel Soner Arslan yer almaktadır. Projeye, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Merkezimiz öğretim üyeleri Doç. Dr. Fezayil Sunca ile Dr. Öğr. Üyesi Ebru Kalkan Okur, paydaş üniversiteden ise Prof. Dr. Mustafa Şahmaran katkı sağlamaktadır.


Proje kapsamında, geri dönüştürülmüş atık beton kullanılarak üretilen 3B baskılı yapıların uzun süreli yapısal davranışları yapı sağlığı izleme sistemleriyle takip edilecek, deprem performansları sarsma masası deneyleriyle değerlendirilecek ve bu yapılara özgü dijital hasar tespit ve değerlendirme kriterleri geliştirilecektir.


Dynamic Academy ile Üniversitemiz ve Merkezimizin iş birliğinde yürütülecek bu önemli projenin sürdürülebilir yapı teknolojileri, deprem mühendisliği ve yapı sağlığı izleme alanlarında ülkemize önemli katkılar sunacağına inanıyor; proje ekibini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.


05 Ağustos 2026

Erişilebilirlik

Az Gören
Disleksi
DEHB
Epilepsi
Renk Körlüğü
Katarakt
Yaşlı Dostu
Motor Bozukluk

Dil Seçenekleri

Türkçe
English
العربية
Русский
Deutsch
Français
Español
Português

Renk Körlüğü Filtreleri

Kırmızı-Yeşil
Yeşil-Kırmızı
Mavi-Sarı
Yüksek Kontrast

Arka Plan ve Kontrast

Koyu Mod
Mavi Işık
Gri Tonlama
Resim Gizle

Yazı ve Metin

Küçült (-)
Normal (A)
Büyüt (+)
Disleksi Font
Metin Boşluğu
Satır Aralığı
Sola Yasla

Okuma Araçları

Sesli Oku (Tıkla)
Okuma Şeridi
Başlık Vurgusu
Büyük İmleç