Fakültemizden Başaran Gemi Tersanesi'ne Teknik Gezi

24 Mayıs 2024 tarihinde üniversitemiz Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri ve akademik kadrosu, Başaran Gemi Tersanesi'ne düzenlenen teknik gezi kapsamında önemli bilgiler edindi.

Teknik gezi, Arş. Gör. Burak VARDAR, Arş. Gör. Mehmet Ali Vahdet YILMAZ ve Arş. Gör. Abdülkadir COŞKUN'un rehberliğinde gerçekleştirildi. Tersaneye yapılan ziyaret, gemi inşa süreçlerinin yerinde incelenmesini sağladı. Öğrenciler, tersane içerisindeki çeşitli üretim ve montaj aşamalarını gözlemleyerek gemi yapımı hakkında detaylı bilgi edindi.

Etkinlik sırasında öğrenciler, gemi iskeletlerinin inşa aşamalarını yakından inceleme fırsatı buldu. Tersane Sahibi Sayın Zafer BAŞARAN, öğrencilere gemi yapımındaki son gelişmeler, kullanılan malzemeler ve iş güvenliği standartları hakkında sunumlar yaptı.

Arş. Gör. Mehmet Ali Vahdet YILMAZ, bu tür teknik gezilerin öğrencilere sağladığı katkılardan bahsederek, öğrencilerin sektöre yönelik farkındalıklarının arttığını ve kariyer planlamalarında önemli bir rehber olduğunu vurguladı.

Geziye katılan öğrenciler, böyle bir deneyim yaşamanın kendileri için çok değerli olduğunu ve bu tür etkinliklerin sıklıkla düzenlenmesini arzu ettiklerini ifade ettiler. Tersane yetkilileri de üniversite ile işbirliğinin devam etmesi yönündeki isteklerini dile getirerek, gelecekte daima öğrencilere kapılarının açık olacağını belirttiler.

24 Mayıs 2024