haberler

"Biz de Varız" Projemizin Dokuzuncu Ziyaretini Gerçekleştirdik.

Engelli Öğrenci Birimi tarafından planlanan “Biz de varız” projesi kapsamında yürütülen ziyaretlerimizden dokuzuncusunu Orman Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanlığına gerçekleştirdik. Fiziksel ve eğitim yönünden erişilebilirliğe dair yapılması gereken iyileştirmeler, akademisyen ve öğrencilerin evrensel tasarım, kısıtlılık, erişilebilirlik konusundaki proje çalışmalarının desteklenmesi ve sosyal sorumluluk projelerimize destek olunmasına ilişkin konularda fikir alışverişinde bulunuldu.

Ayrıca Orman Endüstri Mühendisliği Bölümünün Mühendislik Tasarım Projesi dersi kapsamında, bölüm son sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan “Engelsiz Yaşam Alanı ve Mobilya Tasarımı” temalı tasarım sergisine katıldık. Dezavantajlı bireylerin yaşamlarını kolaylaştıracak, onlara engel olabilecek durumların farkında olunabilirliği ve ortadan kaldırılması yönündeki çalışmaların önemli ve gerekli olduğunun bilinci ve hassasiyetinin öğrencilerimizde ne kadar üst düzeyde olduğunu sergiledikleri projelerde gördük.

Orman Fakültesi tarafından KTÜ Engelli Öğrenci Birimimiz onure edildi.Başta Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali TEMİZ’e, Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sedat ONDARAL’ a, iç paydaşlarımıza, Sivil Toplum Kuruluşları Başkan ve Temsilcilerine, idari personellerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.


06 Ocak 2023