haberler

"Biz De Varız" Projemizin On İkinci Ziyaretini Gerçekleştirdik.

KTÜ Engelsiz Öğrenci Birimi olarak dış paydaşlarımızdan Çarşıbaşı İlçe Müftülüğü'ne ziyarette bulunduk. Engelsiz bir yaşamın oluşmasında üzerimize düşen görevler, dinimizin her alanda olduğu gibi engellilik alanında da gösterdiği hassasiyetler ve dezavantajlı bireylere karşı kurulan empatilerde dikkat edilmesi gereken hususlar üzerinde koyulaşan sohbetimiz İlçe Müftümüz Şakir ŞAHİN Hocamızın Karaman'da görev yapan görme engelli Hafız Mustafa YILMAZ Beyefendiyi telefonla arayıp kendisinden dinlediğimiz aşr-ı şerifle duygulandıran ve düşündüren bir seyir halini almıştır.

Ziyaretimiz Çarşıbaşı İlçe Müftülüğü'ne bağlı 4-6 yaş Kur'an Kursu'ndaki öğrencilerin hazırlamış oldukları şiir okuma ve toplu taşıma araçlarında karşılaşacağımız dezavantajlı bireylere karşı nasıl davranılacağını anlatan kısa drama gösterisinin ardından çocuklara hediye dağıtımıyla  son buldu.

Bu ziyaretimizde bizlere ev sahipliği yapan başta İlçe Müftümüz Şakir ŞAHİN Hocamıza, müftülük personellerine, anlamlı etkinlikleri için 4-6 yaş minik kahramanlarımıza ve Kur'an Kursu Hocalarımıza teşekkür ediyoruz.


31 Mayıs 2023