haberler

Empati Seminerimizi Düzenledik

KTÜ Engelsiz Öğrenci Birimi olarak mekanda - eğitimde erişilebilirlik ve bireyler arası iletişim kurmada en üst düzeye çıkabilmek hedefimizdir. Bu bağlamda iç ve dış paydaşlarımızla verimliliğimizi artırabilmek ve kalıcı adımlar atabilmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Dezavantajlı bireyleri iyi anlayabilmek, yaklaşımlarımızı yerinde ve zamanında yapabilmek önem arz etmektedir. Bunun için her zaman samimi ve  doğru empati kurmak gerekir. 

Öğr. Gör. Serra HACISALİHOĞLU ve Sağlık Psikolojisi Yüksek Lisans Öğrencimiz İzel SEYHAN'ın sunumlarıyla doğru empati teknikleri hakkında bilgi edindiğimiz seminerimiz görme , işitme ve fiziksel engelli bireylerin yaşadıkları zorlukların anlaşılabilmesi ve karşı taraflı düşünmenin de önemli olduğunu hatırlatan etkinliklerimizle devam etti. Personel ve öğrencilerimizle gözler  kapalı şekilde yürümeye, parmaklarımız bantlı resim yapmaya ve yazı yazmaya,  kulak tıkacları takarak çevremizde olup biteni anlamaya çalıştık. Çeşitli engeller koyarak hazırladığımız parkur yolumuzu koltuk değneği ve bastonla yürümeye çalıştık. Gecici ve kalıcı engel durumlarını kısaca göstermeye, doğru empati kurmanın önemini anlatmaya  çalıştığımız bu etkinliğimiz misafir öğrencilerimizle neler hissettik - neler öğrendik değerlendirmemizle sona erdi.

Sunumlarından dolayı Psikologlarımıza, katılım sağlayan İbrahim Alemdağ Ortaokulu öğrencilerine, emeği geçen akademik ve idari personellerimize teşekkür ederiz.

 


17 Mayıs 2023