2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Muafiyet Sınavı

Fen Bilimleri Enstitüsü

YENİ KAYIT (2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı başında) YÜKSEK LİSANS/DOKTORA ÖĞRENCİLERİ İÇİN

Hazırlık sınıfı yeterlik sınavı yönerge gereği iki aşamadan oluşur. (Seviye belirleme ve muafiyet sınavı olmak üzere), yapılan ilk seviye belirleme sınavına girmeyen öğrenciler yönerge gereği muafiyet sınavına giremezler. Özetle muaf olmak için farklı günlerde yapılan her iki sınava da katılmak zorunludur.

ÖNCEKİ YILLARDA KAYIT YAPTIRMIŞ VE BAŞARISIZ OLMUŞ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİLERİ İÇİN

Hazırlık sınıfı yeterlik sınav tarihleri farklıdır. Bu öğrenciler için de seviye belirleme ve muafiyet sınavları iki farklı günde yapılır ve her iki sınava da katılmak zorunludur. *Muafiyet sınavları farklı saatlerde üç beceriye ölçen üç oturumdan oluşmaktadır. *Sınavlara katılmak için dilekçe ile başvuru yapmak gerekiyorsa bu tarihleri takip edip ilgili zamanda dilekçe ile sınava başvurmak öğrencilerimizin sorumluluğudur. *Detaylı bilgi için Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerinin KYÜ Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfası öğrenci sekmesinden 2019-2020 Hazırlık Sınıfı Akademik takvimini incelemelerini gerekmektedir.