Haziran

Karton Kapak Tezlerin Son Teslim Tarihi - Güncelleme

Fen Bilimleri Enstitüsü

Enstitümüz tarafından 19.04.2019 tarihinde Anabilim Dalı Başkanlıklarına gönderilen “Lisansüstü Programların Ders ve Tez Aşamalarında Azami Sürelerin Sonu İçin Esas Alınacak Tarihler” başlıklı yazıda KTÜ Rektörlük Makamının görüşü doğrultusunda “Tez tesliminde azami öğrenim süresinin sonunda bulunan öğrencilerin “Karton Kapak Tezlerin Enstitüye Teslimi" tarihinin 2018-2019 Öğretim Yılı - Bahar Yarıyılı için 21 Mayıs 2019 olarak uygulanacağı duyurulmuştu.

22/05/2019 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu kararı neticesinde, Üniversitemizde lisansüstü öğrenim görmekte olan ders ve tez aşamalarındaki öğrencilerin azami öğrenim süreleri sonunda kayıtlarının silinmesinde yarıyıl sonu olarak hangi tarihlerin esas alınacağı yeniden değerlendirmiş olup;

· Ders dönemi için yönetmelikte belirtilen azami öğrenim süresinin sonunda bulunan öğrenciler bakımından akademik takvimde belirtilen bütünleme sınavları son tarihi,

· Tez teslimi için azami öğrenim süresinin sonunda bulunan öğrenciler bakımından ise, akademik takvimde belirtilen "Karton Kapak Tezlerin Enstitüye Teslimi" tarihinin bir sonraki dönemde derslerin başlamasından önceki Cuma günü mesai bitimi

olarak tespit edilerek işlem tesis edilmesi uygun görülmüştür.

Yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda lisansüstü tez tesliminde son döneminde bulunan Ensitümüz öğrencileri için Karton Kapak Tez Teslim Son Tarihi  06 Eylül 2019 Cuma günü olarak güncellenmiş olup, Üniversite ile ilişik kesme işlemlerinde azami süre sonu olarak bu tarih dikkate alınacaktır.