Ekim

Lisansüstü Tez Danışmanı Atanması Hakkında Önemli Duyuru !!!

Fen Bilimleri Enstitüsü

Lisansüstü Tez Danışmanı Atanması Hakkında Önemli Duyuru !!!

Lisansüstü Otomasyon Sisteminin “Danışman Atama” modülü hizmete girmiştir. Yeni sistemde;

1. KTÜ Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin 8. ve 18. Maddesi uyarınca hem yüksek lisans hem de doktora programındaki öğrenciler için lisansüstü tez danışmanının en geç 1. yarıyılın sonuna kadar atanması zorunludur.

2. Lisansüstü programlara yeni kayıt yaptırmış öğrenciler (1. Yarıyıl öğrencileri) için, sistem tarafından geçici olarak ilgili Anabilim Dalı Başkanı üzerine danışman eşleştirmesi yapılacaktır.

3. En geç 1. yarıyılın sonuna kadar danışman ataması talebinde bulunmayan öğrencilerin danışmanlığı ilgili Anabilim Dalı Başkanlığı üzerinden düşürülecek olup, bu öğrenciler yeni yarıyıl başında kesinlikle ders kaydı yapamayacaklardır. Bu nedenle, 2020-2021 Güz Yarıyılı sonuna kadar henüz danışman ataması yapılmamış tüm öğrenciler için Anabilim Dalı Başkanlıkları üzerinden Danışman Öneri Formu’nun gönderilmesi zorunludur. Aksi takdirde bu öğrencilerin sonraki yarıyılda ders kaydı yaptırabilmeleri mümkün olmayacaktır.

4. Bu geçiş sürecinde herhangi bir mağduriyet oluşmaması için, sadece bu yazılım dönemi ile sınırlı kalmak suretiyle, halihazırda herhangi bir lisansüstü danışmanı olmayan öğrencilerin danışmanlıkları Enstitü Müdürlüğümüz üzerine (Prof. Dr. Tayfun DEDE üzerine) alınmış olup, bu öğrencilerin ders yazılımı yapmalarına müsaade edilecek ve ders yazılımları onaylanacaktır. Ders yazılım işlemi tamamlandıktan sonra danışmanlıkları yeniden boşa düşürülerek yarıyıl sonuna kadar kendilerine tez danışmanı bulmaları zorunlu tutulacaktır.

Tüm lisansüstü öğrencilerimize önemle duyurulur...