Ocak

Tez Danışmanı Ataması Yapılmamış Öğrenciler İçin Önemli Duyuru

Fen Bilimleri Enstitüsü

KTÜ Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin 8. ve 18. Maddesi uyarınca hem yüksek lisans hem de doktora programındaki öğrenciler için lisansüstü tez danışmanının en geç 1. yarıyılın sonuna kadar atanması zorunludur.

KTÜ Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin 33/2. Maddesi uyarınca lisansüstü programlara yeni kayıt yaptırmış öğrenciler (sadece 1. Yarıyıl öğrencileri) için, sistem tarafından geçici olarak ilgili Anabilim Dalı Başkanı üzerine danışman eşleştirmesi yapılmaktadır.

En geç 1. yarıyılın sonuna kadar danışman ataması talebinde bulunmayan öğrencilerin danışmanlığı ilgili Anabilim Dalı Başkanlığı üzerinden düşürülmekte olup, bu öğrenciler yeni yarıyıl başında kesinlikle ders kaydı yapamayacaklardır. Bu nedenle, 2020-2021 Güz Yarıyılı sonuna kadar henüz danışman ataması yapılmamış tüm öğrenciler için Anabilim Dalı Başkanlıkları üzerinden Danışman Öneri Formu’nun gönderilmesi zorunludur. Aksi takdirde bu öğrencilerin 2020-2021 Bahar Yarıyılında ders kaydı yaptırabilmeleri mümkün olmayacaktır.

Enstitümüze bağlı programlarda kayıtlı olduğu halde halen lisansüstü tez danışmanı ataması yapılmamış tüm öğrencilerin 2020-2021 Güz Yarıyılı sonuna kadar Enstitümüz web sayfası FORMLAR menüsü altında bulunan  O1 - Danışman Öneri Formu ile ilgili Anabilim Dalı Başkanlığı’na başvurması gerekmektedir.

Tüm lisansüstü öğrencilere önemle duyurulur.