haberler

Fakültemizde Yeni Bir Bölüm "Yazılım Geliştirme"

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR ve rektörlerin katılımıyla İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ayazağı yerleşkesinde Yapay Zeka, Dijitalleşme ve Büyük Veri toplantısı düzenlendi.
Toplantıda Prof. Dr. Erol ÖZVAR, Yükseköğretim Kurulunun gelecek vizyonunun en önemli unsurları arasında yer alan yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarını ülke açısından son derece stratejik bir mesele olarak gördüklerini belirtti. Dijital teknolojiler alanında yaşanan hızlı gelişmelere paralel olarak, ilgili bütün sektörlerde istihdam edilmek üzere nitelikli insan gücüne duyulan ihtiyacın arttığını ifade eden Özvar, yapay zekâ, yapay zekâ çözümleri, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında ihtiyaç duyulan insan kaynağını karşılamak adına yeni lisans ve ön lisans programlarının açılmasına karar verdiklerini bildirdi.

Toplantıda Üniversitemiz bünyesinde Yazılım Geliştirme Lisans Programı, Yapay Zeka Operatörlüğü ve Dijital Dönüşüm Elektroniği Ön Lisans Programı açılmasına karar verilmiştir.

Fakültemize kazandırılan Yazılım Geliştirme Bölümü’nün Üniversitemize, şehrimize ve sektöre hayırlı olmasını temenni ederiz.
 


26 Nisan 2024