haberler

Kanserde Farkındalık ve Lösev'de Gönüllülük etkinliği gerçekleştirildi.

Fakültemiz Nazım Terzioğlu Amfisinde Lösemili Çocuklara Fayda Topluluğu iş birliğiyle 24 Mayıs 2024 tarihinde saat 14:00’de “Kanserde Farkındalık ve LÖSEV’de Gönüllülük” konulu etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlikte ilk olarak LÖSEV'in 1998 yılında kuruluş amaçlarından bahsedilerek bu süreçte “Bir Tuğla da Sen Koy” kampanyası ile LÖSANTE Hastanesi’ni kuran ve LÖSEV'in çocukların hastanede geçen zamanlarını onlar için daha verimli, huzurlu bir ortama çevirmeyi amaçladığı aktarıldı. LÖSANTE Hastanesi’nin önemini anlatarak lösemi hastası bireylerin ailelerinin, hastanede konaklama sürecinde karşılaştıkları zorluklardan ve hasta yakınları için sunulan konaklama imkânlarının öneminden, hastalık sürecinin çok uzun olmasından dolayı ailelerin yaşadığı zorluklardan ve LÖSEV'in bu konuda sunduğu imkânlardan bahsetti.

Kanserin tanımı, nedenleri, kanserin türleri, kadınlarda ve erkeklerde kanser türlerinin görülme oranları, kanser hastası olma riskini artıran etkenler (tütün mamulleri, radyasyon, kimyasal maddeler vb.) konuları üzerinde durdu. Çocuk vefatlarında 2. sırada olan kanserin, uzun ve zorlu bir süreç olmasının yanı sıra löseminin yaklaşık %92 iyileşme oranına sahip olduğunun aktarıldığı sunumda, lösemi ve diğer kanserlerin çok önemli olduğu ve erken teşhisin hayati önem taşıdığı, bu konuda düzenli olarak kontrollere gidilmesi gerektiği önemle vurgulandı.

Fen Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Hakan YILMAZ’ın da katılımıyla ve konuşmalarıyla destek verdiği etkinlik fotoğraf çekimiyle sona erdi.


27 Mayıs 2024