haberler

Sektör Temsilcileri ile Öğrenciler Derste Buluşuyor

Fakültemiz Biyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nurhayat ÖZDEMİR'in sorumlu olduğu BIY3020 kodlu Hayvan Embriyolojisi dersi kapsamında Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Yeşim BAYOĞLU TEKİN tarafından öğrencilere yönelik “İnfertilitede Yardımla Üreme Teknikleri” başlıklı sunum gerçekleştirilmiştir.

Sunum kapsamında Biyologların görev ve yetkilerine, Embriyolog olmak için hangi alanlarda ne gibi yeterliliklere sahip olunması gerektiğine, tüp bebek merkezlerindeki laboratuvarlarda gerçekleştirilen faaliyetlere, Biyologların dünyada ve ülkemizdeki rolüne değinen Prof. Dr. Yeşim BAYOĞLU TEKİN, ders planında yer alan “infertilite” konusu kapsamında bilgilendirmelerde bulunmuştur. Bu alanlarda yapılan çalışmalara ve yeni teknolojilere değinen Prof. Dr. Yeşim BAYOĞLU TEKİN, sunumu gerçekleştirmesinin ardından öğrencilerle soru-cevap düzenlemiş ve ders sonlandırılmıştır.

Fakültemiz Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Osman BELDÜZ’ün sunum yapan hocamız Prof. Dr. Yeşim BAYOĞLU TEKİN’e teşekkür belgesi sunması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından etkinliğimiz sona ermiştir.


27 Mart 2024