Uzakyol Vardiya Mühendisliği Tamamlama Eğitimi Tanıtım

Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümü mezunlarının yanında Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Gemi ve Deniz Teknolojileri Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümleri mezunlarının da Uzakyol Vardiya Mühendisi ünvanı almaları mümkündür. Bu konuda düzenlemeler “(a) Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanlar Yönetmeliği” ile “ (b) Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanlar Eğitim ve Sınav Yönergesi” kapsamında yapılmıştır.

Buna göre, Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi; özellikle denizcilik sektörüne yönelik denizcilik eğitimi alanında 2010 yılından bu yana yurtiçi/yurtdışı denizcilik sektöründe zabitan sınıfında ihtiyaç duyulan nitelikli gemiadamı açığının kapatılmasına yardımcı olmak maksadıyla, gemiadamlarının mesleki gelişimlerine yönelik ulusal ve uluslararası düzeydeki düzenlemeler çerçevesinde sertifika bazlı denizcilik eğitimleri vermektedir.

İlgili (a) Yönetmeliğin Uzakyol Vardiya Mühendisi yeterliğini alma şartlarını düzenleyen

22. madde (1) ç) paragrafına istinaden, Bakanlıkça yetkilendirilen fakültemiz tarafından açılacak Uzakyol Vardiya Mühendisliği Tamamlama Eğitiminin yeni döneminin 16 Mayıs 2022 tarihinde başlatılması planlanmaktadır.

Tamamlama Eğitimleri, iİlgi (a) 22. madde (1) ç) paragrafında mevcut mesleki yeterliği “Gemi İnşa Mühendisi, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi, Gemi ve Deniz Teknolojileri Mühendisi veya Makine Mühendisi” olan mezunların Uzakyol Vardiya Mühendisi olabilmelerine yönelik 14 hafta ve 560 ders saatinden oluşmaktadır.

• Eğitim ücretlidir.
  • Eğitimler yüz yüze yapılacaktır.

Ders programı, içerikler, ücret detayları vb. diğer konular hakkında detaylı bilgi almak için iletişim;

Doç. Dr. Hasan ÖLMEZ (Gemi Makineleri İşletme Müh. Böl. Başkanı)

Tel: 05335129884

E-mail: hasanolmez@ktu.edu.tr; hasanolmezktu@gmail.com