etkinlikler

Nisan

Harita Mühendisliği Bölümü, Gislab Ar-Ge Laboratuvarı Bitirme Projesi, Üçüncülük Ödülü Aldı

Harita Mühendisliği Bölümü,  GISLab Ar-Ge Laboratuvarı Bitirme Projesi,  Üçüncülük Ödülü Aldı

Environmental System Research Institute – Amerika (ESRI) tarafından her yıl düzenlenen Esri Genç Bilginler Programı’nın (Esri Young Scholars Program) Türkiye ayağı Ankara’da yapıldı.

ESRI tarafından beşincisi düzenlenen "Genç Bilginler 2017" yarışmasına, Doç. Dr. Volkan YILDIRIM tarafından danışmanlığı yürütülen, bitirme tezini konu alan projeleri ile katılan Harita Mühendisliği bölümü 4. Sınıf öğrencileri Bura Adem ATASOY ve Aziz BAŞKÖSE üçüncülük ödülüne layık görüldü. Türkiye genelindeki tüm öğrencilerin ve yeni mezunların katılımına açık olan “Genç Bilginler 2017” yarışmasına, Coğrafi Bilgi Sistemleri konulu 43 proje başvurusu yapıldı.

Emlak vergisi sisteminde yaşanan kayıp ve kaçakçılığın tespitini ve önlenmesini amaçlayan "Emlak Envanteri Konumsal Veritabanı Tasarımı ve Bilgi Sistemi" isimli bitirme tezi projesi ile yarışmaya katılan öğrencilerimiz yapılan ön elemede ilk 10 proje arasına girdiler.

8 Nisan 2017 tarihinde Ankara'da akademik ve profesyonel üyelerden oluşan jüri önünde yapılan mülakat/sunum ve sözlü değerlendirmeler sonucunda proje üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Link;

Harita muh