haberler

Bölümümüz öğretim üyesinden CA18135:FIRElinks COST aksiyonu çalıştayına katılım

Bölümümüz öğretim üyelerinden Doç.Dr. Esra Tunç Görmüş 5 Haziran – 7 Haziran 2023, tarihleri arasında CA18135 Fire in the Earth System: Science & Society (FIRElinks) isimli COST aksiyonunun çalıştayına katılmıştır. “Workshop: Forest fire in Central Europe, an increase awareness is borning” isimli Çalıştay, Laxenburg / Avusturya ’da bulunan International Institute for Applied Systems Analysis (IIASA)‘da gerçekleşmiştir.

Doç.Dr. Esra Tunç Görmüş çalıştayda “Monitoring the postfire effects on the ground with Landsat 8” başlıklı çalışmasını sunmuştur. Hocamızı tebrik eder ve sonraki çalışmalarında başarılar dileriz.

FIRElinks'in temel amacı,  Avrupadaki orman yangın  araştırma grupları ve paydaşlar arasındaki işbirliklerini güçlendirmek,  yangına dayanıklı ormanlar oluşturmak, yangınları sadece  biyokimyasal ve fiziksel değil, aynı zamanda sosyo-ekonomik, tarihsel, coğrafi ve sosyolojik olarak incelemek, bunun için yeni yaklaşımlar bulmak ve farkındalığı artırmaktır. Her orman yangını kötü değildir. Ekosistemin çeşitliliği ve daha sağlıklı büyümesi için  önceden planlanmış ve kontrollü orman yangınlarının bir araç olarak kullanıldığını biliyor muydunuz?

 


16 Haziran 2023