haberler

Prof. Dr. Emine TANIR KAYIKÇI - Afet ve Acil Durumlar İçin Belirlenmiş Toplanma Alanlarının Değerlendirilmesi Toplantısına Uzman Görüşü

Öğretim üyemiz Prof. Dr. Emine TANIR KAYIKÇI Afet ve Acil Durumlar İçin Belirlenmiş Toplanma Alanlarının Değerlendirilmesi Toplantısına Uzman Görüşü Sağlamıştır.

Karadeniz'de Akçaabat İlçesi sahil kesimini içine alan bölgede meydana gelebilecek bir tsunami felaketi anında risk altına girebilecek yerlerin tespitine yönelik uzman görüşün alınması ile ilgili Akçaabat Jandarma Komutanlığı tarafından oluşturulan komisyona üniversitemiz adına görevlendirilen uzman listesinde olan bölümümüz öğretim üyesi Prof. Dr. Emine Tanır Kayıkçı, 29 Şubat 2024 tarihinde Akçaabat İlçe Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen “Afet ve Acil Durum Toplanma Alanlarının İkincil Tehlikelerden Uzak Alanlara Taşınması” konulu toplantıya katılmıştır. Toplantıda, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Akçaabat ilçesi için belirlenmiş toplanma alanları ile ilgili değerlendirmeler yapılmış, bu toplanma yerlerinin tsunami felaketi durumunda kullanımı için yeterliliklerinin değerlendirilmesi üzerine daha detaylı analiz ve gözlemlerin yapılmasının gerekliliği konusunda fikir birliğine varılmıştır.


04 Mart 2024