Prof. Dr. Emine Tanır Kayıkçı, Prof. Harald Schuh Onuruna Düzenlenen Kolokyuma Davetli Konuşmacı Olarak Katılım Sağlamıştır.

Bölümümüz Jeodezi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Emine Tanır Kayıkçı,  2004-2008 yılları arasında Viyana Teknik Üniversitesi Jeodezi ve Jeofizik Enstitüsü’nde tamamladığı doktora tezinin danışmanı Prof. Dr. Harald Schuh’un emekliliği onuruna GFZ German Research Centre for Geosciences, Potsdam/Almanya’da 21-22 Şubat 2024 tarihleri arasında düzenlenen “Colloquium in honor of Prof. Harald Schuh, Director of Dept. 1 Geodesy at GFZ Potsdam-Recent Achievements and Future Perspectives in Geodesy”  Kolokyumuna davetli konuşmacı olarak katılmıştır. Prof.Dr. Schuh’un doktora tez danışmanlığı/ doktora sonrası danışmanlık yaptığı ve şu anda dünyanın farklı üniversitelerinde profesör olarak görev yapan toplam 17 davetli konuşmacının katıldığı etkinlikte güncel Jeodezik araştırmalar ve Jeodezi’nin geleceği konularında etkileyici ve verimli sunumlar yapılmıştır. Öğretim üyemiz Prof. Dr. Emine Tanır Kayıkçı da  “How Geodesy contributes to Environmental Sciences” başlıklı sunumuyla Jeodezi bilimi ve uygulamalarının çevre bilimlerine katkıları üzerine bir sunum yapmıştır. Etkinliğe, Türkiye’den mezunumuz Hacettepe Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü öğretim Üyesi Doç.Dr. Kamil Teke davetli konuşmacı olarak ve bölümümüz Jeodezi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Arş. Gör. Murat Bektaşoğlu, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr.Öğr.Üyesi Pakize Küreç Nehbit ve İstanbul Teknik Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Akyılmaz da dinleyici olarak katılmışlardır. Etkinlik, Prof. Dr. Harald Schuh’un meslek hayatı ve öğrencileriyle anıları üzerine fotoğraflarla hoş paylaşımlar ve günün anısına fotoğraf çekimi ile sonlanmıştır.

Prof. Dr. Harald Schuh Berlin Teknik Üniversitesi
GFZ Haber Link: https://www.gfz-potsdam.de/en/press/news/details/verabschiedung-von-harald-schuh

04 Mart 2024