XXII. TUJK Sempozyumu 2023

"XXII. TUJK Sempozyumu 2023", Harita Genel Müdürlüğü işbirliği ile 29 Kasım-1 Aralık 2023 tarihleri arasında KTÜ Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği ev sahipliğinde KTÜ Prof. Dr.  Osman  Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenmiştir. Sempozyuma, Üniversiteler, kamu kurum/kuruşları,  meslek  odaları ve özel sektörden yönetici, personel ve öğrenciler olmak üzere yaklaşık 400 kişi katılmıştır. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Harita Genel Müdürü Tümgeneral Dr. Osman Alp, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali İpek, TUJK Üniversite Temsilcisi ve BÜ Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener,  TUJK  Başkanı Dr. Müh. Albay Ali İhsan Kurt,  Sempozyum    Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mualla Yalçınkaya tarafından  yapılan açılış        konuşmalarının ardından "Afetler ve Afet Yönetiminde Jeodezinin Katkıları" konulu bir panel düzenlenmiştir. B.Ü. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener’in moderatör olduğu panele, Harita Genel Müdürü Tümgeneral Dr. Osman ALP; DSI Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Adil Hakan AYBER; AFAD Risk Belirteme ve Önlem Dairesi Başkanı Gökhan YILMAZ panelist olarak katılmışlardır. Sempozyumda 7 bilimsel oturumda 71 bildiri sunulmuştur. Sempozyumun üç oturumunda Amerika, Almanya, Fransa, Çin ve İran'dan 6 uluslararası katılımcı da çevrimiçi/yüz yüze sunumlar yapmışlardır. Ayrıca Sempozyumun son günü KTÜ Harita Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Laboratuvarında Hacettepe Üniversitesinden Doç. Dr. Kamil TEKE ve Harran Üniversitesinden Doç. Dr. Mustafa ULUKAVAK tarafından "Afetlerin oluşturduğu anomalilerinin tespiti ve analizi" konusunda bir Eğitim düzenlenmiştir.

TÜBİTAK 2223-B Yurtiçi Bilimsel Etkinlik Destekleme Programı Kapsamında da desteklenen sempozyuma, Atay Mühendislik, Geoteknik, Sistem Harita, DEHA Harita, Geomatik Hizmetler, GNSS Teknik, Bakız İnşaat, Paksoy, Sistem A.Ş. GeoEksper Harita Mühendislik, Kaya Harita, Ata Petrol ve İnşaat A.H.BAŞ olmak üzere toplam 12 özel sektör firması sponsor olmuştur. Sempozyum, HKMO Genel Merkez ve Trabzon Şubesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, BÜ Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, DSİ Genel Müdürlüğü ve 22. Bölge Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve 10. Bölge Müdürlüğü, AFAD Trabzon İl Müdürlüğü ve İlbank tarafından da desteklenmiştir. Sempozyuma destek sağlayan kurum/kuruluş yöneticileri ve katılım sağlayan personelleri meslektaşlarımıza, sponsor olan özel firmaların yönetici ve sempozyum stant alanında görev alan temsilcilerine teşekkürlerimizi sunarız.

08 Aralık 2023