haberler

"İç Mimari ve Tasarımda Well-Being Yaklaşımı" Semineri Düzenlendi

K.T.Ü. Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü 2018-2019 Bahar yarıyılı seminer etkinliklerinin ikincisi 25 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşmiştir. 14.00-16.30 saatleri arasında gerçekleştirilen seminer etkinliği ‘İç Mimari ve Tasarımda Well-Being Yaklaşımı’ adlı konu kapsamında, çalışma mekânlarındaki fiziksel ve ruhsal refahın önemine vurgu yapılmıştır. 

Bina sertifikaları hakkında bilgi veren, esnek mekân, enerji verimliliği, sürdürülebilir malzeme kullanımı gibi önemli konulara değinen Sayın Önder Kul, tasarımı farklı bir yönden ele almış ve öğrencilere bu konuda gerekli anekdotlar sunmuştur.

 İki saat süren seminer etkinliği içerisinde Önder Kul, iç mekân tasarımında ‘well-being’ tasarım yaklaşımıyla tasarlanan mekânların tasarlama kriterlerini ve ‘well-being’ yaklaşımıyla deneyimlediği projelerini öğrencilere aktarmıştır. Seminer sonrasında “İç Mimarlık Bölümü Dönem Sonu Sergisi”nin açılışı yapılmıştır. Sergi boyunca mimarlık fakültesi öğretim üye-elemanları ve Önder Kul, öğrencilerle keyifli sohbetler etmiş, seminerin soru cevap bölümü sergi açılışından sonra gerçekleştirilmiştir.


29 Haziran 2019