Mazeret Sınavına Girecek Öğrencilerimizin Dikkatine

Dekanlık

Mazereti nedeniyle ara sınavlara giremeyen öğrencilerin mazeretlerini aşağıda bulunan dilekçe ile bölüm başkanlıklarına e-mail yoluyla veya elden mazeret sınavı başvuru formu ile başvurmaları gerekmektedir. Mazereti kabul edilenlerin mazeret sınavları sınav programlarında belirtilen tarih ve saatte (05-09 Haziran arası) ders dinlediğiniz sistem üzerinden yapılacaktır. Mazeret sınav tarihleri ilerleyen günlerde bölüm web sayfanızdan ilan edilecektir.
Öğrencilerin mazeret dilekçelerini mazeretlerinin bitiş tarihini izleyen yedi (7)  gün içerisinde kayıtlı olduğu bölüm başkanlığına e-mail veya elden mazeret sınavı başvuru formunu teslim etmesi  gerekmektedir. Bu sürenin dışında yapılan başvurular işleme alınmayacaktır. Mazeret sınavlarına girmeyen/giremeyen öğrencilere yeni bir mazeret sınavı yapılmaz.
Mazeret sınavları vize sınav türü test, klasik (yazılı) sınav olan dersler için söz konusudur. Sınav türü ödev olan dersler için mazeret sınavı yoktur. Ayrıca sınav türü ne olursa olsun Final, Bütünleme ve Mezuniyet sınavları için mazeret sınav hakkı bulunmamaktadır.

Mazeret sınavına başvuruda aşağıdaki adımlar takip edilmelidir.

1) Mazeret sınavı başvuru formunu bilgisayarınıza indiriniz. Tıklayınız.

2) Mazeret sınavı başvuru formunun çıktısını alınız.

3) Mazeret sınavı başvuru formundaki bilgileri tükenmez kalemle doldurarak imzalayınız

4) İmzaladığınız mazeret başvuru formunun ve varsa eklerinin fotoğrafını çekiniz.

5) Fotoğrafını çektiğiniz mazeret başvuru formunu ekleri ile birlikte aşağıda yer alan bölümünüze ait e-maile gönderiniz.

BÖLÜM E- POSTA TELEFON
* İŞLETME BÖLÜMÜ isletme@ktu.edu.tr 0 (462) 377 29 64
* EKONOMETRİ BÖLÜMÜ eko@ktu.edu.tr 0 (462) 377 25 85
* İKTİSAT BÖLÜMÜ iktisat@ktu.edu.tr 0 (462) 377 25 85
* MALİYE BÖLÜMÜ maliye@ktu.edu.tr 0 (462) 377 32 36
* ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ ceko@ktu.edu.tr 0 (462) 377 32 36
* KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ kamu@ktu.edu.tr 0 (462) 377 29 15
* ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ  uls@ktu.edu.tr 0 (462) 377 29 15
* YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ ybs@ktu.edu.tr 0 (462) 377 29 64

6) Mazereti kabul edilenlere ilişkin bilgi mazeret sınavından  önce bölümünüzün web sayfasında ilan edilecektir.