Kasım

DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği'nin değerli bilim insanları ile bir araya geldik

İLAFAR

İLAFAR ile DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasındaki iş birliği protokolü kapsamında düzenlenen Araştırma İş Birliği ve Tanışma Toplantısı, DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği'ne (ÜNİDOKAP) üye üniversitelerden gelen araştırmacıların katılımı ile gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmalarını ÜNİDOKAP Dönem Başkanlığı adına Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa GÖKÇE, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ ve DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Yusuf MENGİ yaparken KTÜ İLAFAR Müdürü Prof. Dr. F. Sena SEZEN tarafından da İLAFAR'ın kuruluşu ve çalışmalarını anlatan bir sunum gereçekleştirildi. Toplantının diğer bölümünde ise öğretim üyeleri Cevat NİSBET (OMÜ), Selçuk TAKIR (GRÜ), Ali Osman KILIÇ (KTÜ), Seçil Erden TAYHAN (GOÜ), Onur SERÇİNOĞLU (RTEÜ), İsmail ABİDİN (KTÜ), Gözde YALÇIN (RTEÜ), Murat KÜÇÜK (KTÜ) ve Salih KUMRU (RTEÜ) tarafından  yürütmekte oldukları Ar-Ge çalışmaları hakkında sunumlar yapıldı. Prof. Dr. İsa GÖKÇE ve Prof. Dr. F. Sena SEZEN'in yönettiği soru-cevap, göüş ve öneriler bölümünde ise araştırmacılar, yapılabilecek iş birliklerini ve bu tür toplantıların devam etmesi gerektiğini dile getirdirler.