Kasım

İLAFAR bilim insanlarını buluşturmaya devam ediyor

İLAFAR

İLAFAR Seminer Programı kapsamındaki seminerlerimizin beşincisinde dünyada üroloji alanında önemli bilim insanlarından biri olan sayın Prof. Dr. Arthur L. Burnett’i ağırladık. Johns Hopkins Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi ve  aynı zamanda Nöro-üroloji Temel Bilim Laboratuvarı direktörü olan Dr. Burnett, erektil dokuda nitrik oksitin mekanizmalarının aydınlatılmasında öncülük etmiş ve özellikle genitoüriner sistem hastalıkları, prostat kanseri, erektil disfonksiyon konularında bilime çok değerleri katkıları bulunan alanında otorite kabul edilen bir bilim insanıdır. Program kapsamında Rektörlüğümüze ziyaretlerde bulunan Dr. Burnett, İLAFAR’ın  laboratuvar altyapı ve akademik gücünün bilimsel gelişim ve ilerleme için umut vaadettiğini belirtti. Dr. Burnett,  8 Kasım 2019 tarihinde üniversitemiz bilim insanları ve öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği seminerde ‘Nitric Oxide Revolutionalized Urogenital Pharmacology: From Bench to Bedside’ başlıklı konuşmasını yaparak bilimsel birikim ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

Merkezimiz faaliyetlerine katkılarından dolayı sayın Dr. Burnett’e ve programın düzenlemesine desteklerinden ötürü üniversitemiz rektörlüğüne teşekkürlerimizi sunuyoruz.