Haziran

7. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kongresi (9-11 Ekim 2024)

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kongresi Düzenleme Kurulu

Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü, 9-11 Ekim 2024 tarihleri arasında 7. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kongresi'ni düzenlemektedir. Kongre, Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecektir.

Kongremiz, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında çalışan akademisyenleri, araştırmacıları ve öğrencileri bir araya getirerek, güncel konuların tartışılması ve bilgi alışverişine olanak tanımayı amaçlamaktadır. Her yıl belirlenen temalar üzerine odaklanan ulusal hakemli kongremiz, akademisyenleri ve lisansüstü öğrencileri bir araya getirmektedir. Günümüzde uluslararası siyaset, geleneksel güç unsurlarının yanı sıra teknolojik yeniliklerin sunduğu modern araçlarla da şekillenmektedir. Özellikle yapay zekâ teknolojisinin ortaya çıkardığı yeni silah sistemleri, ekonomik uygulamalar ve sosyo-kültürel değişimlerin toplumsal ve uluslararası etkileri, tartışma konularının başında gelmektedir. Uluslararası sistemin bugüne kadar sürdürülen ilkeleri ve uygulamaları varlığını korurken, artan ve çeşitlenen uluslararası sorunların çözümünde diplomasi ve uluslararası hukukun rolü de önem kazanmaktadır. Bu bağlamda kongremiz, küresel siyaseti ve uluslararası ilişkiler disiplinini “eski” ve “yeni” etkenler ışığında ele alan özgün bildiri ve panellere yer vermeyi hedeflemektedir.

Önemli Tarihler

• Kongre Tarihi: 9-11 Ekim 2024
  • Son Özet Gönderim Tarihi: 16 Ağustos 2024

Kongreye katılım göstermek ve bildiri sunmak isteyenlerin özetlerini belirtilen son tarihe kadar göndermeleri gerekmektedir. Bildiri ve panel başvurusu için  tıklayınız.

Ayrıca sergi ve tematik partnerlik için ferhatcagriaras@ktu.edu.tr mail adresi ile iletişime geçebilirsiniz.

Katılım Koşulları

• Kongreye katılım ücretsizdir.
  • Birden fazla yazarlı tebliğlerde katılım belgesi, kongremizde misafir ettiğimiz katılımcılara verilecektir.
  • Kongre sonrası özet metinleriniz (tam metin zorunluluğu yoktur) ISBN'li kongre kitabında yayınlanacaktır. Dilerseniz tam metinlerinizi yayın kataloğundaki anlaşmalı dergilerimize de gönderebilirsiniz.

Önemli Bilgilendirme

Kongremiz, ÜAK mevzuatına göre uluslararası niteliktedir ve öğretim üyeliği, öğretim görevliliği, doçentlik ve profesörlük kadrolarına atamalarda esas alınan tüm kriterleri (9 Ağustos 2023 tarihli değişiklik dahil) karşılamaktadır. Düzenleme kurulumuz, kongre sonrası resmi görevlendirme yazısını katılımcılarla paylaşacaktır. Bu konu ile ilgili bilgi almak için ircongress@ktu.edu.tr adresine mail atabilirsiniz.

Bildiri özetlerinin Kongre Alt Temaları ile uyumlu olması gerekmektedir. Kongre alt temalarını ilgili sayfadan kontrol edebilirsiniz. Ancak, Kongre Çağrı Metni kapsamında değerlendirilebilecek diğer bildiri özetleri de kabul edilecektir. Detaylı bilgi ve başvuru için Karadeniz Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Tüm ilgilenenleri kongremize davet ediyor ve katkılarınızı bekliyoruz.

Saygılarımızla,

Karadeniz Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü