etkinlikler

10 Ekim 2023
KTÜ/Trabzon

Çalıştayın Amacı;

• YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) sürecinden geçerek beş yıl tam akredite olan üniversitelerimiz ile ilgili programa hazırlık yapan üniversitelerimizi bir araya getirerek tecrübe paylaşımını gerçekleştirmek,

• Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlama Kılavuzu kapsamındaki ölçütlere yönelik karşılıklı görüş ve önerileri değerlendirmek,

• Üniversitelerimizin kalite birimleri arasındaki iş birliğini geliştirmek.

Çalıştay Hedef Kitlesi;
Üniversitelerin; Kaliteden Sorumlu Rektör Yardımcıları, Kalite Koordinatörleri, Kalite Komisyonu Başkanları, Kalite Komisyonu üyeleri ve kalite süreçlerinde görevli personeller.

Önemli Tarih;
06 Ekim 2023 Cuma-Katılımcı Başvuruları İçin Son Gün
Katılımcıların yonetim@ktu.edu.tr adresine katılım taleplerini Üniversite adları ile birlikte bildirmeleri ve 0462 377 44 01 den çalıştay sekreteryası ile iletişime geçerek maillerini teyit etmesi gerekmektedir. Çalıştay katılımı ücretsizdir.

*** Oturumlar İçin Açıklama;
Katılımcı Üniversitelerimiz; Liderlik, Yönetişim ve Kalite, Eğitim ve Öğretim, Araştırma ve Geliştirme ile Toplumsal Katkı ölçütleri kapsamında yapılacak oturumlarda kendi üniversitelerinde uyguladıkları ve diğer üniversitelere örnek olabileceğini düşündükleri çalışmaları (Örneğin; Öğretme ve Öğrenme Merkezi uygulamaları, program kazanımlarını ölçen uygulamalar, mezun ilişkileri yönetimi uygulamaları, eğitim yöntemlerini teşvik eden uygulamalar, değişim yönetimi uygulamaları, bilgi yönetim sistemi uygulamaları, akran değerlendirme uygulamaları, liderlik uygulamaları, paydaşlarla iş birliği uygulamaları, geri bildirim mekanizmaları uygulamaları, araştırma yönetimi modeli uygulamaları, performans yönetimi uygulamaları, toplumsal katkı organizasyonu uygulamaları vb.)   kısa sunumlar halinde paylaşabilirler. Bu düşüncede olan katılımcılarımızın sunacakları konuyu çalıştay sekreteryasına 06 Ekim 2023 tarihine kadar bildirmelerini rica ederiz.

Ulaşım ve Konaklama;

• Çalıştay tüm gün boyunca ve tüm oturumları ile merkez kampüste bulunan Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi Hasan Turan Salonu'nda yapılacaktır.
  • Merkez kampüs (Çalıştay salonu) Trabzon havalimanına ve Trabzon otogarına 10 dk., şehir merkezine ise 20 dk. mesafede bulunmaktadır.
  • Kampüs içerisinde bulunan KTÜ Koru Otel konaklama alternatifleri arasında bulunmaktadır.

Çalıştay Sekreteryası İletişim:
0462 377 44 01 - yonetim@ktu.edu.tr

Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi
Hasan Turan Salonu/Merkez Kampüs-Trabzon

10 Ekim 2023 Salı

08.30-09.25 Kayıt (Çay-Kahve)
09.30 Açılış ve Konuşmalar
Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI (KTÜ Rektörü)
09.40 Sunumlar
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Sunumu
Prof. Dr. Hüseyin AĞIR
10.00 T.C. Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Sunumu