11-12 Nisan Da 8. Trabzon İstihdam Fuarı Düzenlenecektir

kariyer merkezi

İstihdam Seferberliği kapsamında “Burası Trabzon Burada İş Var” sloganıyla 11-12 Nisan 2019 tarihlerinde Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kongre Merkezi’nde Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü organizatörlüğünde üniversiteler ve diğer kurum ve kuruluşların ortak/destekçi olduğu “8.TRABZON İSTİHDAM FUARI” düzenlenecektir.

Bu büyük organizasyon ile işgücü arzı ile işgücü talebinin bir araya getirilerek mesleki eğitim, istihdam, girişimcilik ve insan kaynakları konularında taraflar arasında işbirliğinin kalıcı ve kurumsal hale getirilmesi amaçlanmaktadır. Temel amacı, nitelikli gençlere işgücü piyasası ile ilgili bilgileri aktarmak, gençleri mezun olduktan sonra çalışma hayatına hazırlamak, çalışabilecekleri işyerleri konusunda bilgi sağlamak ve rehberlik etmek, staj, part-time çalışma  ve mezuniyet sonrası istihdam imkanları hakkında bilgilendirmektir.

İstihdam Fuarına 100 kurumsal firma 3 bin açık iş/staj talebiyle katılacaktır. Bu firmalarda işe girmek isteyen ya da staj yapmak isteyen gençler/öğrenciler/iş arayanlar fuar alanında 2 gün boyuncu firmaların insan kaynakları uzmanlarıyla doğrudan görüşme imkanına sahip olacaklar.

Fuarın birinci günü TAV Havalimanları Holding İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Hakan ÖKER “Havacılık Sektöründe İstihdam ve Kariyer Fırsatları”, fuarın ikinci günü de NLP ve Kişisel Gelişim Uzmanı Ömer ÇAM “Sen Değişirsen Dünya Değişir” konulu seminer verecekler.

Fuara katılım tamamen ücretsiz olup, iki oturuma katılanlara katılım sertifikası verilecektir. Ayrıca, çekilişle 6 kişiye tablet, 10 kişiye de powerbank verilecektir.

Kariyer planlaması yapmak isteyen gençlerimizin/öğrencilerimizin/iş arayanlarımızın yerel ve ulusal firmalarla tanışıp staj yapma/işe girme imkanına sahip olacağı bu fuarı kaçırmamaları önemlidir.

Fuar açılışı 11 Nisan 2019 Saat 10.00’da olacaktır.