Akademik Personelimizden Liselerine Kariyer Yolculuğu 8 etkinliği gerçekleştirildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen protokol çerçevesinde; Karadeniz Teknik Üniversitesinde görev yapan akademisyenlerimizden mezun oldukları liselerdeki öğrenciler ile buluşarak kariyer yolculuklarını anlattıkları söyleşi programı KM Yönetim Kurulu Üyemiz ve Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi, Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hasan ÖLMEZ ve Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Figen CELEP EYÜPOĞLU ile 7 Haziran 2023 tarihinde Trabzon Ortahisar Merkez Fen Lisesi ziyaretiyle devam ediyor. Söyleşi Deniz Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Hasan ÖLMEZ tarafından öncelikle Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi hakkında genel bir bilgilendirme yapılarak sonrasında, Fakülteye bağlı Gemi Makineleri İşletme Müh., Deniz Ulaştırma İşletme Müh. Ve Gemi Makineleri Müh. Bölümleri hakkında da gerekli bilgileri verilerek devamında alt yapı olanakları ve YÖK Atlas İstatistiklerinden bahsedilerek, bölümlerin iş hayatındaki artı ve eksileri anlatılarak bölüm seçiminde dikkat edilmesi gerekenler vurgulandı.
          Söyleşiye daha sonra Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Figen CELEP EYÜPOĞLU’nun kendini tanıtmasıyla başlayarak kariyer yolunda yaşadıklarını aktararak Fakülte ve bölümlerini tanıtarak okul sürecinin nasıl yürütüldüğüne dair bilgiler verdi. Söyleşi son olarak soru cevap şeklinde devam ederek, okul baş müdür yardımcısı Okan SEDİOĞLU’nun teşekkür konuşması ve hocalarımıza çiçek takdimiyle sonlandırılmıştır.

16 Haziran 2023