İş Kulübü Eğitimleri gerçekleştirildi.

KTÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KM), KTÜ Maden Öğrenci Kulübü ve İş Kulübü’nün düzenlediği “İş Arama Becerileri” başlıklı etkinlik 7 Aralık 2022 tarihinde KM Seminer salonunda gerçekleştirildi.

Etkinlikte İş Kulübü Lideri İş ve Meslek Danışmanı Barış KANDİL Kariyer adımlarını atmaya başlayacak öğrenciler için, kişinin sahip olduğu nitelikleri etkili ve doğru bir şekilde anlatılmasına bir araç olan özgeçmiş hazırlamanın temellerini anlattı. Kişinin kendini tanımasını ve bu doğrultuda kendine hedefler koyarak kişisel gelişimini tamamlaması gerektiği konusuna dikkat çekti. İşkur ve diğer iş bulma kanallarından nasıl yararlanıp fayda sağlayabileceklerinden bahsetti.  İş Kulübü Lideri İş ve Meslek Danışmanı Emel ŞAHİNLER ise iş başvuru sürecinde özgeçmiş hazırlama konusunda öğrencilere dikkat edilmesi gereken tekniklerden ve yapılması gerekenlerden bahsetti. İş hayatına başlamanın temeli olan özgeçmiş hazırlamanın önemine dikkat çekti. Daha sonra katılımcılar İş Kulübü Lideri İş ve Meslek Danışmanı Barış KANDİL ve İş Kulübü Lideri İş ve Meslek Danışmanı Emel ŞAHİNLER tarafından mülakat teknikleri ve simülasyonu eğitimine alındı. Etkinlik öğrencilerin soruları cevaplandırılarak sonlandı.

08 Aralık 2022