Milli Teknoloji Hamlesi Yolculuğunda Teknofest etkinliği gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KM) ile Türkiye Teknoloji Takımı paydaşlığında düzenlenen “Milli Teknoloji Hamlesi Yolculuğunda TEKNOFEST”  konulu seminer, 9 Kasım 2022 tarihinde Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Etkinlik, KM Müdürü Prof. Dr. Hülya KALAYCIOĞLU'nun açılış konuşmasıyla başladı. Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI yaptığı konuşmada, TEKNOFEST etkinliğinin ülkemize sağladığı katkılara değindi ve gençlerin projelerinin bu organizasyon ile hayal olmaktan hayat bulma aşamasına geçtiğini ifade etti. Ardından T3 Vakfı Trabzon İl Sorumlusu Ali GÖZÜKARA snumuna, T3 Vakfı’nın en önemli kuruluş amaçlarından birinin ülkemizdeki “Milli Teknoloji Hamlesi”ni desteklemek olduğunu dile getirerek söze başladı. T3 Vakfı faaliyetleri hakkında genel bilgilendirmelerde bulundu. Dünyanın en büyük teknoloji yarışmalarının gerçekleştirileceği TEKNOFEST 2023’te bu yıl, 41 farklı teknoloji yarışmasının gerçekleştirileceği ve bu yarışmalara başvuru sürecinde yapılması ve sağlanması gereken şartlardan bahsetti. TEKNOFEST yarışmalarına katılım sağlamanın avantajlarının neler olabileceğini ve bu yarışmalara katılan kişilerin, projelerinin desteklenmesi konusunda yapılan çalışmaların onlara sağlayacağı katkıları anlattı. Ardından T3 Vakfı gönüllüsü Rümeysa ÇELİK, Kaahot Uygulaması üzerinden seminer boyunca paylaşılan bilgileri içeren bir bilgi yarışması düzenledi. Yarışmada ilk üçe giren öğrenciye, hediyeleri takdim edildi. Etkinlik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ'un konuşmacımıza plaket takdiminin ardından sona erdi.

25 Kasım 2022