haberler

Üretkenlik için Bulut Ortamnında Excel Eğitimi Tamamlandı

Üretkenlik için Bulut Ortamında Excel Eğitimi 27 Mayıs Pazartesi saat 20:00'de çevrimiçi olarak Merkez Müdür Yardımcımız Öğr. Gör. Dr. Zafer YAVUZ tarafından verildi. Eğitime üniversitemiz ve diğer üniversitelerin öğrenci ve mezunları  katılım gösterdi. 

Eğitimde; Veri, Bilgi ve Yapısal Veri hakkında genel bir bilgilendirme yapıldıktan sonra Bulut Bilişim konusunda ayrıntılı sunum gerçekleştirildi. Daha sonra bulut ortamında elektronik tablo (excel) örneği olan Google E-Tablo servisi hakıında bilgilendirilmelerde bulunuldu ve avantajlarından bahsedildi. Birlikte çalışma ve işbirliği yapma ilkeleri üzerinde durulduktan sonra örnek uygulama olarak Türkiye illerinin verileri (isim, bölge, alan, nüfus, belediye başkanı, vali vb.) bir tabloda oluşturulmuştur. Bu yapısal veriler üzerinde çeşitli filtreleme, sıralama, biçimlendirme ve grafik çizimi işlemleri gerçekleştirldikten sonra eğitim tamamlandı.

Eğitim sonunda yapılan memnuniyet anketi sonucunda katılımcılar eğitimi çok faydalı bulduklarını, bu ve benzeri eğitimlerin önümüzdeki günlerde de düzenlenmesinin çok faydalı olacağını söylediler.


11 Temmuz 2024