Vefatının 45. Yılında Prof. Dr. Osman TURAN paneli gerçekleştirilmiştir.

KTÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, Edebiyat Fakültesi ve Tarih Bölümü ortaklığında 17 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirilen “Vefatının 45.  Yılında Prof. Dr. Osman TURAN” panelinde “Osman Turanın Siyasetçi Kişiliği ve Cemiyetçiliği, Osman Turan'ın Türk Tarihçiliğindeki Yeri” ele alınmıştır. Panele Osman Turan Hocanın yeğenleri Fuat TURAN, Kemal Turan ve Fuat Turan beyin kızı Meltem Turan aileyi temsil etmişlerdir.
         Panelde Prof. Dr. Hikmet ÖKSÜZ moderatör, Prof. Dr. Uğur Üçüncü ve Doç. Dr. Derya Derin PAŞAOĞLU panelist olarak görev almışlardır. Panele Trabzon Sivil Toplum Kuruluşları ve Türk Ocağı Trabzon Şubesi Yöneticileri, Tarih öğretmenleri ve üniversitemizin akademik personeli ile çeşitli bölümlerden öğrenciler büyük ilgi göstermiştir. Panelde Fuat Turan beyin konuşması etkili bir renk katmıştır. Panel Prof. Dr. Osman Turan’ın çeşitli kitaplarının katılımcılara dağıtılması ile son bulmuştur. Katılımcılar panelden çok memnun kaldıklarını ve bu organizasyonların daha sık gerçekleştirilmesini istediklerini dile getirmişlerdir.

20 Ocak 2023