haberler

Akademisyenlerimiz Trabzon 88. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesinde Kimya Deneyleri Gerçekleştirdi

"Bilginin topluma yayılması amacıyla düzenlenen/icra edilen faaliyet sayısı" kapsamında Bölümümüz akademik personelleri Dr. Öğr. Üyesi Turgay Kar ve Arş. Gör. Birhan Tutal, 10 Haziran 2026 Çarşamba günü saat 11.30’da Trabzon 88. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya gelerek titrasyon deneyleri üzerine teorik ve uygulamalı bir etkinlik gerçekleştirdi.

 

Gerçekleştirilen etkinlik kapsamında öğrencilere analitik kimyanın temel yöntemlerinden biri olan titrasyonun çalışma prensipleri ayrıntılı şekilde anlatıldı. Akademisyenlerimiz tarafından, titrasyonun kimya laboratuvarlarındaki kullanım alanları, çözeltide derişim tayini süreçleri, indikatörlerin görevleri ve deney sırasında dikkat edilmesi gereken laboratuvar güvenliği kuralları hakkında kapsamlı bilgiler verildi.

Teorik anlatımın ardından öğrenciler için uygulamalı deney aşamasına geçildi. Laboratuvar ortamında gerçekleştirilen çalışmada, titrasyon düzeneğinin kurulumu adım adım gösterilirken büret, erlenmayer ve pipet gibi temel laboratuvar ekipmanlarının doğru kullanımı uygulamalı olarak tanıtıldı. Deney süresince çözeltilerde meydana gelen renk değişimleri üzerinden eşdeğerlik noktası kavramı öğrencilere somut örneklerle aktarıldı.

Etkinlik boyunca öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği gözlemlenirken, akademisyenler öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı. Özellikle üniversite laboratuvarlarında yürütülen çalışmalar, kimya bölümündeki araştırma alanları ve kimya eğitiminin kariyer olanakları üzerine yapılan sohbetler öğrenciler açısından bilgilendirici oldu.

 


13 Haziran 2026