ÖĞRENCİ STAJLARININ SONA ERDİRİLMESİ HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU

Maçka MYO

T.C. Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan koronavirüs önlemleri kapsamında 16 Mart 2020 tarihinden itibaren üniversitelerde eğitim-öğretim faaliyetlerine 3 hafta süreyle ara verildiği bilgilerinizdir. Bu bağlamda, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Yürütme Kurulunun, yükseköğretim kurumlarındaki COVID-19 pandemisi süreci ile ilgili toplantı kararının 5. maddesinde “örgün eğitim programlarına devam eden tüm önlisans ve lisans öğrencileri gibi sağlık, öğretmenlik, fen ve mühendislik programlarından staj, intörnlük ve uygulamalı eğitimleri olan önlisans ve lisans öğrencilerinin de eğitimlerine ara verilmesine karar verilmiştir.

Bu doğrultuda;

Staja başlama tarihi 15.03.2020 tarihinden önce olan öğrencilerin işten ayrılış bildirgesiyle sigortalılığı sona erdirilecek, Staja başlama tarihi 15.03.2020 tarihinden sonra olan öğrencilerin işe giriş bildirgesinin iptal edilmesiyle sigortalılığı sona erdirilecektir.

Sigortalılığı sona erdirilen ve 15.03.2020 tarihinden önce staja başlayan ve 15.03.2020 tarihinden sonra staja başlayacak bu öğrenciler, tatil dönemi bitip eğitim öğretim başlayınca, staj müracaatı sırasında süreci yeniden başlatmaları gerektiği konusunda hassasiyet gösterilmesi önem arz etmektedir.