etkinlikler

Nisan

Maçka Myo Konferans Salonuna “Prof. Dr. Mehmet Tüfekçı Konferans Salonu” İsmi Verildi

Karadeniz Teknik Üniversitesi Maçka Meslek Yüksekokulu’nda bulunan konferans salonuna yüksekokulun kurucu müdürü olan ve üç dönem müdürlüğünü yürütmüş olan Prof. Dr. Mehmet TÜFEKÇİ’nin ismi verildi.

18 Nisan 2017 tarihinde düzenlenen törene Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman BAYKAL, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hikmet ÖKSÜZ, Prof. Dr. Emin AŞIKKUTLU, Maçka Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Erkol DEMİRCİ, Prof. Dr. Mehmet TÜFEKÇİ ve ailesi, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Erkol DEMİRCİ, Prof. Dr. Mehmet TÜFEKÇİ’nin Yüksekokulun kurucu müdürü olması, kuruluş aşaması ile gelişim sürecinde yaptığı önemli ve her zaman minnetle anılacak katkılarından dolayı konferans salonunun “Prof. Dr. Mehmet TÜFEKÇİ Konferans Salonu” olarak isimlendirilmesi teklifinin Rektörlük ve Üniversite Senatosunun kararı ile kabul edildiğini belirterek, kararın alınmasına verdikleri destekten dolayı üniversite yönetimine ve yaptığı hizmetlerden dolayı Prof. Dr. Mehmet TÜFEKÇİ’ye teşekkür etmiştir.

Prof. Dr. Mehmet TÜFEKÇİ ise inşaat halinde teslim aldığı günden itibaren bugüne kadar Maçka Meslek Yüksekokulu ile bağını koparmadığını, elinden gelen desteği bundan sonrada sürdüreceğini belirterek, isminin konferans salonuna verilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirmiş ve kuruluş gününden bugüne kadar Üniversite Yönetimlerinin yüksekokula vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür etmiştir.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman BAYKAL, Maçka Meslek Yüksekokulu’nun Üniversitemizin en seçkin meslek yüksekokullarından birisi olduğunu, akademik ve fiziki imkânlarıyla üst düzey bir konumda bulunduğunu, Prof. Dr. Mehmet TÜFEKÇİ’nin ise Üniversitemizin marka akademisyenlerinden biri olduğunu, emekli olmasına rağmen hala aktif bir öğretim üyesi olarak gördüklerini, bugüne kadar vermiş olduğu hizmetlerden dolayı şükranlarını sunduğunu belirterek, salona verilen “Prof. Dr. Mehmet TÜFEKÇİ Konferans Salonu” isminin Yüksekokula hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konferans salonunun isim tabelasının açılışının yapılması ile tören sona erdi.

MAÇKA MYO