kuruluş mevzuatı

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Maçka Meslek Yüksekokulu 2547 sayılı Yükseköğretim Yasasının 2880 sayılı kanunun 7/d-2  maddesi uyarınca 07.05.1996 yılında kurulmuştur. Yüksekokulumuzda 8 bölümde 10 örgün Öğretim Programı vardır. 

  • Laboratuvar Teknolojisi Programı  1997-1998 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamıştır.
  • Su Ürünleri Programı  1998-1999 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamıştır. 
  • Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı  1998-1999 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamıştır. 
  • Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı  2003-2004 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamıştır.
  • İşletme Yönetimi Programı  2005-2006 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamıştır. 
  • Muhasebe ve Vergi Uygulamaları II. Öğretim Programı  2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamıştır. (2013 yılında program kapatıldı.)
  • Turizm ve Otel İşletmeciliği II. Öğretim Programı  2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamıştır. (2013 yılında program kapatıldı.)

2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında Yüksek Öğrenim Kurumu tarafından Avrupa Birliği Uyumu için bölüm isimleri yeniden düzenlenmiştir. 

  • Gıda Kalite Kontrol ve Analizi Programı  2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamıştır.
  • Gıda Teknolojisi Programı  2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamıştır.
  • Biyokimya Programı  2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamıştır.
  • Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Programı 2015 yılında yüksekokulumuzda açılmıştır ve 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamıştır
  • Eczane Hizmetleri Bölümü, Eczane Hizmetleri Programı 2020 yılında açılmıştır. Eczane hizmetleri programı ile 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında eğitime başlamıştır.

KİMYA VE KİMYASAL İŞLEMLER  TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ

  • Laboratuvar Teknolojisi Programı
  • Biyokimya Programı 

SU ÜRÜNLERİ BÖLÜMÜ

  • Su Ürünleri Programı (Öğrenci Alımı Durduruldu)

MUHASEBE VE VERGİ BÖLÜMÜ

  • Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı (Öğrenci Alımı Durduruldu)

YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ

  • İşletme Yönetimi Programı (Öğrenci Alımı Durduruldu)

OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ YÖNETİMİ BÖLÜMÜ

  • Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı

GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ

  • Gıda Kalite Kontrol ve Analizi Programı
  • Gıda Teknolojisi Programı 

VETERİNERLİK BÖLÜMÜ

  • Laborant ve Veteriner Sağlık Programı

ECZANE HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

  • Eczane Hizmetleri Programı