FAKÜLTE
AKADEMİK
EĞİTİM
İDARİ
ARAŞTIRMA
"Temiz Ellerden Temiz Hastanelere" Konulu Sempozyum Düzenlendi
Sağlık hizmetlerinde enfeksiyon kontrolü yalnızca bireysel değil; kurumsal, kültürel ve sistem düzeyinde bir dönüşümle sağlanacaktır. Bu bağlamda; sağlık alanında el ve çevresel hijyenin önemine dikkat çekmek amacıyla Türk Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (EKMUD), Hastane İnfeksiyonları Derneği (HİDER) ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı tarafından düzenlenen, "Temiz Ellerden Temiz Hastanelere" konulu sempozyum 4 Ekim 2025 Cumartesi günü Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kültür Merkezi'nde geçekleşti.
Sempozyum, sağlık alanında kaliteyi artırmak isteyen tüm paydaşlar için değerli bir buluşma platformu oluşturdu. Ulusal ve bölgesel konusunda uzman birçok hekimin katıldığı bu sempozyuma Fakültemiz Dekanı Prof.Dr.Sevdegül AYDIN MUNGAN, Farabi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof.Dr.Abdulkadir GÜNDÜZ, HİDER Başkanı ve eski Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine ALP MEŞE katıldı.
Sempozyumda, sağlık alanında el ve çevresel hijyenin önemi ele alındı. Sağlık tesislerinde enfeksiyon kontrolü denince genellikle ilk akla gelen el hijyeni olsa da çevresel bulaşın ve temizlik protokollerinin de en az el hijyeni kadar kritik bir rol oynadığına dikkat çekildi. Özellikle antibiyotiklere dirençli mikroorganizmaların hastane yüzeylerinde uzun süre canlı kalabildiği, bu nedenle sistematik ve etkin temizlik uygulamalarının enfeksiyon zincirini kırmada hayati olduğu vurgulandı. Uzmanlar, enfeksiyon kontrolünde bireysel hijyenin yanı sıra kurumsal temizlik politikalarının da kritik rol oynadığını vurguladı.
13 Ekim 2025
Fakültemizin 21. Akademik Genel Kurulu, 24 Aralık 2025 tarihinde Prof. Dr. Aydın İnal Amfisi?nde gerçekleştirildi.
26 Aralık 2025
Fakültemiz, Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) Yönetim Kurulu tarafından 3. defa akredite edildi.
26 Aralık 2025
Samimi bir atmosferde gerçekleşen bu verimli etkinlik için KTÜ Genç Yeryüzü Doktorları Kulübüne ve etkinliğe katılım sağlayan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.
25 Aralık 2025
Etkinlik kapsamında katılımcılar, teorik bilgilerini uygulamaya aktarma ve cerrahi el becerilerini geliştirme imkânı buldu.
25 Aralık 2025
"Çok memnunum, artık görüyorum"
25 Aralık 2025
Mahmut Celaleddin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi yönetimine, öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür ederiz.
25 Aralık 2025
Dekanımız Prof. Dr. Sevdegül AYDIN MUNGAN ve MSEK Başkanı Prof. Dr. Turan SET Başkanlığında
17 Aralık 2025
Rize Çayeli Fen Lisesi yönetimine, öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür ederiz.
25 Aralık 2025
Etkinlik, tıp fakültesi öğrencilerinin klinik becerilerini geliştirmelerine, pratik deneyim kazanmalarına ve sınavlara daha donanımlı hazırlanmalarına katkı sağlamayı amaçladı.
25 Aralık 2025
Şehit Erhan Dural Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi yönetimine, öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür ederiz.
17 Aralık 2025
Ertuğrul Kurdoğlu Fen Lisesi yönetimine, öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür ederiz.
16 Aralık 2025
Uzman doktorlarımıza meslek hayatları boyunca başarılar dileriz.
12 Aralık 2025
Danışma Kurulumuz, dış paydaşlarıya iş birliğini güçlendirmek üzere bir araya geldi.
12 Aralık 2025
Etkinlikte, günlük yaşamda sık karşılaşılan ancak çoğu zaman fark edilmeyen zehirlenme riskleri, zehirlenmelerin erken tanısı, doğru müdahale yöntemleri ve toplumsal bilinç ele alındı.
12 Aralık 2025



