haberler

2024 Yılı Lisans Mezuniyet Töreni Bölümümüz Amfisinde Gerçekleştirildi

KTU Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü 2024 Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü 2024 Mezuniyet Töreni 27 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Törene, KTU Rektörü ve Bölüm Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Bölüm Başkanı Aykut ÇANAKÇI, Bölüm Öğretim Üyeleri, öğrenciler ve aileleri katılım sağladı.

 

Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Aykut ÇANAKÇI’nın Konuşması ile Tören Başladı.

Saat 10:30’da Bölüm Amfisinde İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan tören, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aykut ÇANAKÇI’nın konuşması ile devam etti. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği’nin misyonu ve vizyonu, günümüzde geldiği nokta, MÜDEK akreditasyonu çerçevesinde yapılan faaliyetlerden gündem başlıkları olarak bahsedildi. Mezun öğrencilere bundan sonraki süreçte adalet, liyakat, ahde vefa ve saygı gibi hususları hayat düsturu edinmeleri hakkında vurgu yaptı. İyi dilek temennilerini ve teşekkürlerini sunarak sözlerine son verdi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın Konuşması Sonrasında Ödül ve Kep Atma Törenine Geçildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI gerçekleştirdiği konuşmada Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin köklü yapısından ve Metalurji ve Malzeme Mühendisliğinin öneminden bahsetti.  En büyük yatırımın eğitim-öğretim olduğunu vurgulayarak, mezun öğrencilerden gelecekteki kariyerleri için tavsiyelerini ve beklentilerini aktardı. Tebriklerini sunarak sözlerine son verdi.

Ardından genel not ortalamasına göre dereceye giren ilk 3 bölüm öğrencimize plaketleri taktim edildi. Bölüm Birincisi olarak dereceye giren Suna BİLİCİ’nin konuşmasının ardından TUBİTAK ve TUSAŞ tarafından gerçekleştirilen projelerde yer alan öğrencilerimize ve danışman öğretim üyelerine teşekkür belgeleri taktim edildi. Tüm öğrenciler kürsüye davet edilerek mezuniyet andı ve kep atma töreni gerçekleştirildi. Dereceyle bitiren öğrenciler isimlerini Mezuniyet Kütüğü’ne çakarak toplu ve bireysel fotoğraf çekimi ile tören son buldu.

 

KTU Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü olarak tüm öğrencilerimizi tebrik eder, bundan sonraki süreçte nice başarılara imza atmalarını temenni ederiz.

 

Derece ile mezun olan öğrencilerimiz;

Bölüm Birincisi – Suna BİLİCİ

Bölüm İkincisi – Çağdaş ÇOBAN

Bölüm Üçüncüsü – Rümeysa CENGİZ


01 Temmuz 2024