BÖLÜM
AKADEMİK
ÖĞRENCİ
Bölüm Başkanımızın YKS Yerleştirme Sonucuna Göre Bölümümüze Kayıt Yaptırmaya Hak Kazanan Öğrencilerimize Mesajı
KTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü olarak son üç yıldan beri Bölümümüze öğrenci yerleştirilmesiyle ilgili oluşan probleme son verdik. Bu yılki yerleştirmede kontenjan 45 iken okul birincileri kontenjanlarıyla birlikte 47 öğrenci bölümümüzü tercih etmiş olup artık kontenjan problemimiz kalmamıştır. Fakültemizde her alan lider konumunda olan bölümümüz bu engelide geri bırakarak başarılarına bir yenisini daha eklemiştir. Bu başarının haklı gururunu yaşayan başta yönetim kurulumuza, hocalarımiza, araştırma görevlilerimize, Metalurji ve Malzeme Öğrenci Kulübümüze, bölüm sekreteryamiza, teknikerlerimize ve diğer tüm personelimize çok teşekkür ederim. Başarılarımız bölümümüze, üniversitesimize ve Ülkemize hayırlı olsun. Çok yorulduk. Çok çalıştık. Hep inandık. Geleceğimiz ve geleceklerimiz için hayal ettik. Bölümümüz için çok güzel şeyler yapmaya çalıştık. Çok mesafeler katettik. İnşallah bundan sonra daha büyük başarılara imza atacağız. Ailemize yeni katılan sevgili öğrencilerimiz aramıza hosgeldiniz. Sefalar getirdiniz. Sizleri dört yıl içerisinde yeni yüzyılın ve geleceğin Mühendisleri olarak yetiştireceğiz. Hepinize şimdiden çıktığınız bu yolda başarılar diliyorum.
Prof. Dr. Aykut ÇANAKÇI
Bölüm Başkanı
21 Ağustos 2023
Bölümümüz öğretim üyeleri Prof. Dr. Temel VAROL ve Prof. Dr. Mustafa ASLAN 23-27 Mart 2026 tarihleri arasında Polonya'da bulunan Cracow University of Technology'e bir bilimsel ziyaret..
27 Mart 2026
KTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü piknik etkinliği, bölüm akademik personelini bir araya getirerek aidiyet ve dayanışma duygusunun güçlenmesine katkı sağladı.
06 Şubat 2026
KTÜ Performans Yönetim Sistemi tanıtımı kapsamında Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü'nde toplantı yapıldı.
06 Ocak 2026
YEŞİLYURT Demir Çelik Teknik Gezi Etkinliğimiz Gerçekleştirildi!
01 Aralık 2025
SAMPA Otomotiv Sanayi Teknik Gezi Etkinliğimiz Gerçekleştirildi!
01 Aralık 2025
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü'nün etkinliğinde AGS Medikal temsilcisi Emrah Karaosman, medikal üretim teknolojileri ve sektör uygulamalarını anlattı.
06 Kasım 2025
Öğrencilerimizin TUSAŞ Lift Up Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı!
27 Ekim 2025
Mühendisliğe İlk Adım: KTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Ziyareti
21 Ekim 2025